ПРОБАЈТЕ ЛИБАНСКУ САЛАТУ ТАБУЛЕ: Здрава и нискокалорична, а лако се спрема

Новости онлине

15. 11. 2024. у 16:01

Салата табуле је веома популарна у Либану, јер спада у њихова национална јела. Људи широм света је обожавају јер је здрав оброк који се брзо спрема.

ПРОБАЈТЕ ЛИБАНСКУ САЛАТУ ТАБУЛЕ: Здрава и нискокалорична, а лако се спрема

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 200 грама булгура (али може и клијала пшеница или добро кувана пшеница, овас - шта више волите)
  • 150 грама зелених маслина без коштице
  • 60 мл маслиновог уља
  • 2 веће везе свежег першуна
  • 2 зрела парадајза
  • прстохват сецкане свеже нане
  • со и бибер
  • сок од 1 лимуна
  • 1 главица ситно сецканог лука

Припрема:

Булгур скувајте (ако користите клијалу пшеницу, само је оперите и процедите). Першун исецкајте што ситније можете. Исецкајте парадајз, лук, маслине и нану. Све измешајте, додајте сок од лимуна, маслиново уље и зачине. Ову салату можете јести уз сир, као самостално јело. Мада се у Либану највише користи као прилог за месо или рибу. Служи се у малим листовима зелене салате и ставља се директно на тањир уз комад меса. На вама је да изаберете начин конзумирања.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.

22. 04. 2025. у 12:01

Коментари (0)

ИНТЕРВЈУ МИЛАН РАКИТА, ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР ДАНУБИУСА: Од златних зрна стварамо здраву основу сваке трпезе