САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ, ШАМПИЊОНИМА И ШАРГАРЕПОМ: Одличан прилог уз свако јело, а брзо се спрема
Време је слава, а сваку славску трпезу можете обогатити укусним салатама каква је ова.
Састојци:
- 100 г пилећег филеа
- 100 г шампињона
- 1 мали црни лук
- 50 г шаргарепе, нарендане
- 2 јајета
- 30 г тврдог сира
- 3 кашике мајонеза
- 1 кашичица уља
- со и бибер по укусу
Припрема:
За ову салату пилећи филе скувајте у кључалој води, око 15-20 минута. Јаја скувајте тврдо, 8 минута и охладите у хладној води. Лук исеците на тракице. Исеците печурке на мале коцке.
Пржите лук и печурке на лаганој ватри на мало уља. Готов пилећи филе охладите и исеците на танке кришке. Ољуштите кувана јаја и исецкајте их ножем.
Тврди сир нарендајте на крупно ренде. Ставите све састојке у дубоку посуду, па додајте шаргарепу. Салату посолите и побиберите по укусу, па додајте мајонез. Промешајте салату и оставите да одстоји у калупу за торту пре сервирања.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САЛАТА ОД ПИЛЕТИНЕ И БОРАНИЈЕ: Практична, заситна и здрава, а ево како се спрема
26. 05. 2024. у 15:00
САЛАТА ОД РОТКВЕ И ПРАЗИЛУКА: Незаобилазна је на славама и лако се прави
21. 11. 2024. у 07:00
ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ БРИТАНСКОГ МИНИСТРА: У случају великог рата наша војска била би уништена за највише годину дана
БРИТАНСКА војска би у случају избијања великог рата била уништена у року од „шест месеци до годину дана“, што истиче важност обнове резервних снага у Великој Британији, упозорио је министар одбране за ветеране Алистер Карнс, преноси Скај њуз.
04. 12. 2024. у 17:10
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ОБЈАВЉЕН СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ: Убица вади пиштољ и пуца са леђа, амерички директор није имао шансе (ВИДЕО)
БРАЈАН Томпсон (50), директор највеће здравствене осигуравајуће компаније у Америци, снимљен је како напушта хотел у 6.45 ујутру у среду, када је маскирани нападач извукао пиштољ са пригушивачем и пуцао му у леђа.
04. 12. 2024. у 19:58
КРАЈ КАРИЈЕРЕ ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Прелазак у политику и висока функција
ЈЕЛЕНА Карлеуша се последњих неколико година веома активирала политички, а иако званично није члан ниједне странке, она се труди да искаже своје мишљење и став кад год је то потребно.
02. 12. 2024. у 13:23
Коментари (0)