НАПРАВИТЕ ТОСКАНСКУ СУПУ: Риболита даје фантастичан ужитак

Новости онлине

01. 12. 2024. у 12:00

Стари, добри проверени рецепт.

НАПРАВИТЕ ТОСКАНСКУ СУПУ: Риболита даје фантастичан ужитак

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 4 кашике маслиновог уља
  • 1 црвени лук
  • 2 шаргарепе
  • 1 празилук
  • 2 чена белог лука
  • 400 г пелата
  • 1 кашика пире од парадајза
  • 1 л супе од коцке
  • 400 г пасуља
  • 250 г спанаћа
  • 2 кашике пармезана
  • со, бибер

Припрема:

Црни и бели лук, као и празилук, ољуштите и исецкајте ситно, а шаргарепу на комадиће. Пелат оцедите и насецкајте. Пасуљ из конзерве оцедите и исперите. Спанаћ оперите и уситните. У лонцу пропржите црни лук, шаргарепу и празилук пазећи да не загоре. Додајте бели лук и кратко пропржите, па парадајз-пире и супу. Посолите и побиберите према укусу. Половину пасуља згњечите виљушком и додајте у лонац. Пустите да течност уври, па смањите температуру. Оставите да лагано кључа пола сата. Додајте преостали пасуљ и спанаћ и кувајте још 30 минута. Ово јело се служи са по два парчета пропрженог хлеба у чинији и посуто ренданим качкаваљем.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал

ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан рекао је данас да је у САД "настао велики скандал" након што је амерички председник Доналд Трамп одлучио да открије колико су новца и коме америчке агенције исплатиле последњих година, а да је то "показало да је либерална глобална елита користила амерички буџет да би финансирала своју финансијску и идеолошку агенду широм света".

10. 02. 2025. у 19:39

ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ

ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ

ЛУКА Дончић један је од најбољих кошаркаша планете. Момак који из дана у дан фасцинира љубитеље кошарке је Србин по оцу, и не крије колико је привржен нашој земљи, а тренутно је у центру пажње због преласка у Лејкерсе.

10. 02. 2025. у 12:44

Коментари (0)

ВАРАМО ИАКО ВОЛИМО: Женама треба сигурност, мушкарци су незаинтересовани (ВИДЕО)