НАПРАВИТЕ ТОСКАНСКУ СУПУ: Риболита даје фантастичан ужитак
Стари, добри проверени рецепт.
![НАПРАВИТЕ ТОСКАНСКУ СУПУ: Риболита даје фантастичан ужитак НАПРАВИТЕ ТОСКАНСКУ СУПУ: Риболита даје фантастичан ужитак](/data/images/2024-11-26/549203_shutterstock-2246496157_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 4 кашике маслиновог уља
- 1 црвени лук
- 2 шаргарепе
- 1 празилук
- 2 чена белог лука
- 400 г пелата
- 1 кашика пире од парадајза
- 1 л супе од коцке
- 400 г пасуља
- 250 г спанаћа
- 2 кашике пармезана
- со, бибер
Припрема:
Црни и бели лук, као и празилук, ољуштите и исецкајте ситно, а шаргарепу на комадиће. Пелат оцедите и насецкајте. Пасуљ из конзерве оцедите и исперите. Спанаћ оперите и уситните. У лонцу пропржите црни лук, шаргарепу и празилук пазећи да не загоре. Додајте бели лук и кратко пропржите, па парадајз-пире и супу. Посолите и побиберите према укусу. Половину пасуља згњечите виљушком и додајте у лонац. Пустите да течност уври, па смањите температуру. Оставите да лагано кључа пола сата. Додајте преостали пасуљ и спанаћ и кувајте још 30 минута. Ово јело се служи са по два парчета пропрженог хлеба у чинији и посуто ренданим качкаваљем.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ЛАГАНА СУПА ОД ТИКВИЦА: Мирисна и здрава, а поправља дан у трену ЛАГАНА СУПА ОД ТИКВИЦА: Мирисна и здрава, а поправља дан у трену](/data/images/2024-09-12/526287_corba-od-tikvica_t.jpg?time=1732277082)
ЛАГАНА СУПА ОД ТИКВИЦА: Мирисна и здрава, а поправља дан у трену
22. 11. 2024. у 15:00
![ДА ЛИ СТЕ ПРОБАЛИ ЈАПАНСКУ РАМЕН СУПУ: Откривамо рецепт за овај деликатес ДА ЛИ СТЕ ПРОБАЛИ ЈАПАНСКУ РАМЕН СУПУ: Откривамо рецепт за овај деликатес](/data/images/2024-11-05/542889_japanska-supa_t.jpg?time=1730799883)
ДА ЛИ СТЕ ПРОБАЛИ ЈАПАНСКУ РАМЕН СУПУ: Откривамо рецепт за овај деликатес
05. 11. 2024. у 10:18
![ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал](/data/images/2024-11-22/547938_tan2024-11-0718301955-7_kf.jpg?time=1739212952)
ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан рекао је данас да је у САД "настао велики скандал" након што је амерички председник Доналд Трамп одлучио да открије колико су новца и коме америчке агенције исплатиле последњих година, а да је то "показало да је либерална глобална елита користила амерички буџет да би финансирала своју финансијску и идеолошку агенду широм света".
10. 02. 2025. у 19:39
![ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ](/data/images/2025-02-10/571462_117786-luka-doncic-ig_kf.jpg?time=1739187899)
ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ
ЛУКА Дончић један је од најбољих кошаркаша планете. Момак који из дана у дан фасцинира љубитеље кошарке је Србин по оцу, и не крије колико је привржен нашој земљи, а тренутно је у центру пажње због преласка у Лејкерсе.
10. 02. 2025. у 12:44
Коментари (0)