НИКОЉДАНСКА ПОСНА САЛАТА ОБАВЕЗНА ЈЕ НА СЛАВСКОЈ ТРПЕЗИ: Може вам послужити као предјело, или укусан оброк
Свети Никола је једна од највећих слава на нашим просторима, тако да они који је не славе обично иду у госте код неког ко слави.

Foto: Printscreen/youtube/Kuhinja Valentina Mašković
Обично су за ову славу домаћице највредније, па им славска трпеза изгледа прилично богато са мноштво укусних и занимљивих јела. Доносимо вам рецепт за посну салату са кромпиром и рибом коју ћете обожавати.
Састојци:
- 1 килограм кромпира
- 600 грама рибе - ослића
- 200 - 300 грама празилука
- 5 - 6 киселих краставаца
- 200 грама
- 1 лимун
- 1-2 кашике сенфа
- 2-3 кашике ајвара
- Уље, со, бибер, першун
Припрема:
Кромпир очистити и исецкајте на коцкице па скувајте у сланој води. Скушу скувајте и очистите од кошчица. Затим исецкајте празилук, краставчиће, а затим додајте ајвар, сенф и зачине. Исцедите сок од једног лимуна и промешајте све то. Помешајте куван кромпир, очишћену рибу, празилук са зачинима и краставчићима - послужите свеже!
(еspreso)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)