НАЈЛЕПША ПИЛЕЋА САЛАТА: Савршени прилог на празничној трпези
Пилећа салата биће савршен прилог и додатак празничној трпези, а састојке можете да прилагођавате свом укусу.
Састојци:
- 450 г куваног пилећег белог меса, исеченог на коцкице
- 470 г чери парадајза исеченог напола
- 240 г целера, пресеченог по дужини, а затим исеченог на кришке
- 120 г црвеног лука, ситно сецканог
- 240 г ораха, печених и грубо исецканих
Прелив за пилећу салату:
- 120 г мајонеза
- 120 г павлаке
- 2 кашике лимуновог сока
- 2 кашике мирођије, ситно исецкане
- 1/2 кашичице соли
- 1/2 кашичице црног бибера
Припрема:
За салату прво ставите орахе на суви тигањ на слабију ватру и тостирајте их 3-5 минута, често мешајући док не постану златне боје. Затим их пребаците на даску за сечење и крупно исецкајте и оставите да се охладе. У великој посуди за мешање помешајте пилетину исечену на коцкице, чери парадајз, нарезан целер, сецкани лук и охлађене орахе.
У посуду додајте све састојке за дресинг и промешајте да се сједине. Додајте сав прелив у салату и мешајте док салата не буде равномерно обложена дресингом. Покријте и ставите у фрижидер док не будете сервирали.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ
О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.
15. 12. 2024. у 13:55
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
КАЗНЕ СУ ПАПРЕНЕ: Ствар коју морате имати у ауту - а морате водити рачуна и о РОКУ трајања
У ЗАКОНУ о безбедности саобраћаја дефинисано је да се у возилима мора налазити нови комплет прве помоћи (тип Б) са прецизно дефинисаним садржајем.
17. 12. 2024. у 10:05
Коментари (0)