САВРШЕНО ПРИЈА У ВРЕМЕ ПОСТА: Домаћа крем супа од печурака
Посне супе су прави пример како нешто тако једноставно може да буде сасвим довољно, пријатно и укусно.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- Печурке 300 г
- Црни лук 1 главица
- Бели лук 2 чена
- Шаргарепа 2
- Корен першуна 1
- Кромпир 1
- Повртни бујон 1 литар
- Маслиново уље 2 кашике
- Со и бибер по укусу
- Свеж першун за декорацију
Припрема:
Ситно исецкајте црни лук и бели лук. Шаргарепу, корен першуна и кромпир ољуштите и исеците на коцкице. Печурке очистите и исеците на танке листиће. У великом лонцу загрејте маслиново уље. Додајте црни лук и пржите док не постане стакласт. Додајте бели лук и пржите још минут. Додајте шаргарепу, корен першуна и кромпир у лонац. Пржите неколико минута док поврће не почне да омекшава. Додајте печурке и пржите док не пусте воду и омекшају. Сипајте повртни бујон (или воду) у лонац. Пустите да супа проври, а затим смањите температуру и кувајте на лаганој ватри око 20-30 минута, док поврће не буде потпуно кувано. Посолите и побиберите по укусу. Ако желите, можете додати и друге зачине по жељи (нпр. ловоров лист, тимијан). Супу послужите топлу, посуту свежим сецканим першуном.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу
ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.
09. 04. 2025. у 20:44

ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ У СЛОВАЧКОЈ: Дато упутство и за Србију,Аустрија ЗАТВОРИЛА 20-ак граничних прелаза да спречи ширење слинавке и шапа
МИНИСТАРСТВО пољопривреде Србије апеловало је недавно на све сточаре, ветеринаре и друге актере у сектору сточарства да предузму све неопходне мере како би спречили потенцијални унос болести слинавке и шапа у Србију и буду максимално одговорни.
08. 04. 2025. у 14:48 >> 18:42

"ХВАТИ СЕ ЛОЖЕ НА ГЛУПОСТИ" Ведрана Рудан оштро о Томпсоновом концерту: "Неће се десисти!"
"ХРВАТИ по ко зна који пут лажу сами себе и ложе се на глупости."
09. 04. 2025. у 21:00
Коментари (0)