САВРШЕНО ПРИЈА У ВРЕМЕ ПОСТА: Домаћа крем супа од печурака
Посне супе су прави пример како нешто тако једноставно може да буде сасвим довољно, пријатно и укусно.
Састојци:
- Печурке 300 г
- Црни лук 1 главица
- Бели лук 2 чена
- Шаргарепа 2
- Корен першуна 1
- Кромпир 1
- Повртни бујон 1 литар
- Маслиново уље 2 кашике
- Со и бибер по укусу
- Свеж першун за декорацију
Припрема:
Ситно исецкајте црни лук и бели лук. Шаргарепу, корен першуна и кромпир ољуштите и исеците на коцкице. Печурке очистите и исеците на танке листиће. У великом лонцу загрејте маслиново уље. Додајте црни лук и пржите док не постане стакласт. Додајте бели лук и пржите још минут. Додајте шаргарепу, корен першуна и кромпир у лонац. Пржите неколико минута док поврће не почне да омекшава. Додајте печурке и пржите док не пусте воду и омекшају. Сипајте повртни бујон (или воду) у лонац. Пустите да супа проври, а затим смањите температуру и кувајте на лаганој ватри око 20-30 минута, док поврће не буде потпуно кувано. Посолите и побиберите по укусу. Ако желите, можете додати и друге зачине по жељи (нпр. ловоров лист, тимијан). Супу послужите топлу, посуту свежим сецканим першуном.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)