САВРШЕНО ПРИЈА У ВРЕМЕ ПОСТА: Домаћа крем супа од печурака
Посне супе су прави пример како нешто тако једноставно може да буде сасвим довољно, пријатно и укусно.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- Печурке 300 г
- Црни лук 1 главица
- Бели лук 2 чена
- Шаргарепа 2
- Корен першуна 1
- Кромпир 1
- Повртни бујон 1 литар
- Маслиново уље 2 кашике
- Со и бибер по укусу
- Свеж першун за декорацију
Припрема:
Ситно исецкајте црни лук и бели лук. Шаргарепу, корен першуна и кромпир ољуштите и исеците на коцкице. Печурке очистите и исеците на танке листиће. У великом лонцу загрејте маслиново уље. Додајте црни лук и пржите док не постане стакласт. Додајте бели лук и пржите још минут. Додајте шаргарепу, корен першуна и кромпир у лонац. Пржите неколико минута док поврће не почне да омекшава. Додајте печурке и пржите док не пусте воду и омекшају. Сипајте повртни бујон (или воду) у лонац. Пустите да супа проври, а затим смањите температуру и кувајте на лаганој ватри око 20-30 минута, док поврће не буде потпуно кувано. Посолите и побиберите по укусу. Ако желите, можете додати и друге зачине по жељи (нпр. ловоров лист, тимијан). Супу послужите топлу, посуту свежим сецканим першуном.
(superrecepti)
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
Коментари (0)