ПОСНА РУСКА САЛАТА: Овако направљена лепша је од мрсне
Ова салата углавном је познатија као мрсна, али је једнако укусна и у посној варијанти.

Фото Printskrin Youtube
Састојци:
- 2 средња кромпира, исецкана на коцкице
- 80 г грашка
- 1 мала шаргарепа, исецкана на коцкице
- ¼ црног лука, исеченог на коцкице
- 1 кашичица сенфа
- 2 кашике киселих краставаца исечених на коцкице
- 3 кашике посног мајонеза, погледајте рецепт за посни мајонез
- 80 г посних соја шницли, исечених на коцкице
- ¼ кашичице соли
- ½ кашичице млевеног црног бибера
Припрема:
За ову салату кромпир исеците на коцкице, па убаците у лонац са грашаком и шаргарепом и скувајте док не омекшају, око 5 минута. Извадите из лонца и процедите.
У међувремену направите посни мајонез ако га сами правите. Сојине шницле припремите према упуству, тако што ћете да их натопите у топлој води и продинстате са зачинима по жељи, а након тога их исецкајте. У чинији помешајте све састојке и уживајте.
(stvarukusa)
Препоручујемо

САЛАТА ОД РОТКВЕ И ПРАЗИЛУКА: Незаобилазна је на славама и лако се прави
21. 11. 2024. у 07:00

ПРОБАЈТЕ ЛИБАНСКУ САЛАТУ ТАБУЛЕ: Здрава и нискокалорична, а лако се спрема
15. 11. 2024. у 16:01

ТРАМП ОТКРИО КОЛИКО ЉУДИ НЕДЕЉНО ГИНЕ У УКРАЈИНИ: "Путин убија много украјинских војника"
ПРЕДСЕДНИК Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп изјавио је данас да је незадовољан понашањем руског председника Владимира Путина и навео да разматра нове санкције против Русије.
08. 07. 2025. у 20:36

СКАНДАЛ! ПЛЕНКОВИЋ О УСТАШКОМ КОНЦЕРТУ ТОМПСОНА: "Поносни смо, једино он може да окупи пола милиона"
ПРЕМИЈЕР Хрватске Андреј Пленковић одржао је конференцију за медије након седнице Председништва Хрватске демократске заједнице (ХДЗ). Главна тема била је концерт Марка Перковића Томпсона на Хиподрому и усташка иконографија која се тамо могла видети, али и чути.
07. 07. 2025. у 18:33

АРКАН ЈЕ ЗБОГ ЊЕГА ЗАПЛАКАО: Пустио је сузу на сахрани кума
ДРАГАН Ковач Кова, легенда шведског подземља, ликвидиран је пре тачно 24 године, испред ресторана у Стокхолму.
09. 07. 2025. у 11:36
Коментари (0)