ПОСНА РУСКА САЛАТА: Овако направљена лепша је од мрсне

Новости онлине

11. 12. 2024. у 16:00

Ова салата углавном је познатија као мрсна, али је једнако укусна и у посној варијанти.

ПОСНА РУСКА САЛАТА: Овако направљена лепша је од мрсне

Фото Printskrin Youtube

Састојци:

  • 2 средња кромпира, исецкана на коцкице
  • 80 г грашка
  • 1 мала шаргарепа, исецкана на коцкице
  • ¼ црног лука, исеченог на коцкице
  • 1 кашичица сенфа
  • 2 кашике киселих краставаца исечених на коцкице
  • 3 кашике посног мајонеза, погледајте рецепт за посни мајонез
  • 80 г посних соја шницли, исечених на коцкице
  • ¼ кашичице соли
  • ½ кашичице млевеног црног бибера

Припрема:

За ову салату кромпир исеците на коцкице, па убаците у лонац са грашаком и шаргарепом и скувајте док не омекшају, око 5 минута. Извадите из лонца и процедите.

У међувремену направите посни мајонез ако га сами правите. Сојине шницле припремите према упуству, тако што ћете да их натопите у топлој води и продинстате са зачинима по жељи, а након тога их исецкајте. У чинији помешајте све састојке и уживајте.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

УНИВЕРЗАЛНИ ДАН ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ: Кључ ка једнакости и праведнијем друштву