ПОСНА РУСКА САЛАТА: Овако направљена лепша је од мрсне
Ова салата углавном је познатија као мрсна, али је једнако укусна и у посној варијанти.

Фото Printskrin Youtube
Састојци:
- 2 средња кромпира, исецкана на коцкице
- 80 г грашка
- 1 мала шаргарепа, исецкана на коцкице
- ¼ црног лука, исеченог на коцкице
- 1 кашичица сенфа
- 2 кашике киселих краставаца исечених на коцкице
- 3 кашике посног мајонеза, погледајте рецепт за посни мајонез
- 80 г посних соја шницли, исечених на коцкице
- ¼ кашичице соли
- ½ кашичице млевеног црног бибера
Припрема:
За ову салату кромпир исеците на коцкице, па убаците у лонац са грашаком и шаргарепом и скувајте док не омекшају, око 5 минута. Извадите из лонца и процедите.
У међувремену направите посни мајонез ако га сами правите. Сојине шницле припремите према упуству, тако што ћете да их натопите у топлој води и продинстате са зачинима по жељи, а након тога их исецкајте. У чинији помешајте све састојке и уживајте.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САЛАТА ОД РОТКВЕ И ПРАЗИЛУКА: Незаобилазна је на славама и лако се прави
21. 11. 2024. у 07:00

ПРОБАЈТЕ ЛИБАНСКУ САЛАТУ ТАБУЛЕ: Здрава и нискокалорична, а лако се спрема
15. 11. 2024. у 16:01

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ БИ-БИ-СИ-ЈА О ТРАМПУ МЛАЂЕМ: За нас је важно да превазиђемо оптерећења из 1999. године
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се грађанима из Палате Србија, а питање му је поставио новинар Би-Би-Си-ја о сусрету са Доналдом Трампом Млађим.
14. 03. 2025. у 19:17

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно
ПОЈАВЉИВАЊЕ руског председника Владимира Путина у Курској области у униформи је сигнал који говори о одлучности да се у најскорије време заврши операција ослобађања Курске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару Павлу Зарубину за ТВ „Русија 1“.
13. 03. 2025. у 15:32

ПОСВАЂАО СРБЕ И ХРВАТЕ: Маск рекао ОДАКЛЕ је Тесла и КОЈЕ је националности
ПРЕКО 13.000 лајкова је добио овај пост власника "Тесле".
13. 03. 2025. у 21:39
Коментари (0)