ИДЕАЛНА ЗИМСКА ЧОРБА СА ГРАШКОМ: Топло јело на кашику коме мало ко може да одоли
Зимска чорба са грашком препуна је разног поврћа, зачињена и савршена за оброк током хладних дана.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 кашике уља
- 1 црни лук, исечен
- 3 чена белог лука, ситно насецкана
- 1 кашичица мешавине сувих зачина
- 1 ½ кашичица куркуме
- 2 велика ловорова листа
- 1 прстохват млевене паприке
- 900 мл повртног бујона
- 900 г кромпира, исеченог на комадиће
- 340 г шаргарепе, исецкане
- 360 г сецкане немасне куване шунке
Припрема:
За чорбу загрејте уље у лонцу . Додајте лук и бели лук и пржите док не омекша, око 5 минута. Умешајте зачине, куркуму, ловоров лист и паприку, па пржите и мешајте док не замирише, 2 до 3 минута.
Додајте повртни бујон, воду, исецкани грашак, 1/2 кромпира и 1/2 шаргарепе. Оставите да прокључа, а затим смањите ватру. Покријте и динстајте док грашак не омекша, око 35 минута.
Умешајте преостали кромпир и шаргарепу. Додајте шунку, поклопите и динстајте док поврће не омекша, додајући још бујона или воде по потреби, још око 25 минута.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЧОРБА ОД ЦЕЛЕРА И КРОМПИРА: Припрема се брзо и лако, а веома је укусна
22. 11. 2024. у 11:00

ЧОРБА ОД ОСЛИЋА: Прави се брзо и лако, а савршена је за посне славе
16. 11. 2024. у 07:00

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!
ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.
02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)