ПРЕДЈЕЛО ЗА ДЕЦЕМБАРСКЕ ДАНЕ: Бегова чорба, свака кашика крепи тело и греје душу
Бегова чорба је пуна поврћа и меса, незаобилазно је предјело сваког доброг ручка.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 1 литар воде
- зелен (шаргарепа и корен першуна) исечени на коцке
- 300 грама телећег меса исеченог на коцкице
- 300 грама пилећег меса исеченог на коцкице
- 2-3 листића ловора
- маслац
- 1 кашика брашна
- мало воде и млека
- со, бибер
- 50 мл павлаке
- 1 јаје
- ситно сецкан першун; лимунов сок
Припрема:
У литар воде додати зелен (шаргарепу и першун) све сечено на коцке, по 300 грама телећег и пилећег меса исеченог на коцкице и 2-3 листића ловора. Кувати 2-3 сата. Додавати воду по потреби. У посебној чинији измешајте маслац, брашно, млеко и мало воде. Кад направите такву запршку сипајте је у чорбу која врти. Мешајте. Затим у чинији умутите јаје и павлаку па и то додајте у чорбу која ври. Додајте зачине и свеж першун па склоните са рингле. Послужите топло.
(still)
Препоручујемо

"НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ!" Орбан се хитно јавио из Копенхагена
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан навео је из Копенхагена, где учествује на самиту Европске политичке заједнице, да је ситуација озбиљна и да се на столу налазе, "отворени, ратно оријентисани предлози".
02. 10. 2025. у 08:59

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

"ИСТИНА ЈЕ - БИЛА САМ С ЊИМ" Милица Павловић признала за везу: "Не знам што сам то крила"
"КАДА волим, дајем се безусловно. Тада само треба да ми верујете, ништа друго. Само поверење немојте да ми изиграте, све остало може. И ја партнеру верујем исто тако и онда нећемо имати проблем, али ако се усуди да ми изигра поверење, то је крај, у стању сам да се окренем и да се правим да га никада познавала нисам."
03. 10. 2025. у 21:02
Коментари (0)