ПРЕДЈЕЛО ЗА ДЕЦЕМБАРСКЕ ДАНЕ: Бегова чорба, свака кашика крепи тело и греје душу

Јована Васић

22. 12. 2024. у 11:00

Бегова чорба је пуна поврћа и меса, незаобилазно је предјело сваког доброг ручка.

ПРЕДЈЕЛО ЗА ДЕЦЕМБАРСКЕ ДАНЕ: Бегова чорба, свака кашика крепи тело и греје душу

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 1 литар воде
  • зелен (шаргарепа и корен першуна) исечени на коцке
  • 300 грама телећег меса исеченог на коцкице
  • 300 грама пилећег меса исеченог на коцкице
  • 2-3 листића ловора
  • маслац
  • 1 кашика брашна
  • мало воде и млека
  • со, бибер
  • 50 мл павлаке
  • 1 јаје
  • ситно сецкан першун; лимунов сок

Припрема:

 У литар воде додати зелен (шаргарепу и першун) све сечено на коцке, по 300 грама телећег и пилећег меса исеченог на коцкице и 2-3 листића ловора. Кувати 2-3 сата. Додавати воду по потреби. У посебној чинији измешајте маслац, брашно, млеко и мало воде. Кад направите такву запршку сипајте је у чорбу која врти. Мешајте. Затим у чинији умутите јаје и павлаку па и то додајте у чорбу која ври. Додајте зачине и свеж першун па склоните са рингле. Послужите топло.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ИМАЈУ ДОБРЕ ИГРАЧЕ, АЛИ ОЧЕКУЈЕМ ПОДРШКУ НАВИЈАЧА: Милојевић пред меч са Чукаричким