ПОСНА ЧОРБА ОД ПРОСА: Врло једноставна за припрему, укусна и хранљива

Јована Васић

31. 12. 2024. у 13:00

Феноменална посна чорба на води од проса и поврћа.

ПОСНА ЧОРБА ОД ПРОСА: Врло једноставна за припрему, укусна и хранљива

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • три шаргарепе
  • један корен пашканата
  • пола корена целера
  • један корен першуна
  • 2 већа кромпира
  • просо 3 кашике
  • мања главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • со
  • 1 кашика брашна
  • 2 литра воде

Припрема:

Шаргарепу огулити па је исећи на ситне коцке. То исто урадити са пашканатом, целером, першуном и кромпиром. Ставити воду да проври па додати целу главицу црног лука. Просо опрати у неколико вода па сипати. Додати сецкано поврће и кувати око 30 минута док се кромпир не распадне. Посолити по укусу. Кашику брашна размутити у мало воде па додати у чорбу. Кувати још око 5 минута. На крају додати бели лук ситно исецкан.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЖЕСТОК ОДГОВОР СЛОВАЧКЕ НА ПОТЕЗ ЗЕЛЕНСКОГ: Хитно се огласио Фицо, спрема драстичну меру за Украјинце (ВИДЕО)

ЖЕСТОК ОДГОВОР СЛОВАЧКЕ НА ПОТЕЗ ЗЕЛЕНСКОГ: Хитно се огласио Фицо, спрема драстичну меру за Украјинце (ВИДЕО)

ПРЕМИЈЕР Словачке Роберт Фицо запретио је вечерас да је његова странка Смер-СД ("Смер — социјалдемократија“) спремна да подржи смањење помоћи Украјинцима који се налазе на територији Словачке као одговор на обуставу транзита гаса од стране Кијева.

02. 01. 2025. у 18:26

ПУТИН СПРЕМАН ЗА НОВИ РАТ? Тајни документи откривају детаљан списак мета

ПУТИН СПРЕМАН ЗА НОВИ РАТ? Тајни документи откривају детаљан списак мета

РУСКА војска припремила је детаљан списак циљева за потенцијални рат с Јапаном и Јужном Корејом који укључује нуклеарне електране и другу цивилну инфраструктуру, према тајним досијеима из 2013. и 2014. године, у које је имао увид "Financial Times".

02. 01. 2025. у 19:42

КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА ТИТОВ СИН: У пензију отишао као хрватски дипломата, живи ван очију јавности, а ћерка је његово највеће богатство (ФОТО)

КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА ТИТОВ СИН: У пензију отишао као хрватски дипломата, живи ван очију јавности, а ћерка је његово највеће богатство (ФОТО)

АЛЕКСАНДАР Мишо Броз, син Јосипа Броза Тита, након завршетка своје успешне дипломатске каријере провео је последњих десет година углавном далеко од очију јавности.

02. 01. 2025. у 17:07

Коментари (0)

ПРАЗНИЧНИ ДЕТОКС, ИДЕАЛАН ЗА РАСТЕРЕЋЕЊЕ ПРОБАВЕ: Салата са пилетином, поврћем и црвеном поморанџом