ПОСНА ЧОРБА ОД ПРОСА: Врло једноставна за припрему, укусна и хранљива

Јована Васић

31. 12. 2024. у 13:00

Феноменална посна чорба на води од проса и поврћа.

ПОСНА ЧОРБА ОД ПРОСА: Врло једноставна за припрему, укусна и хранљива

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • три шаргарепе
  • један корен пашканата
  • пола корена целера
  • један корен першуна
  • 2 већа кромпира
  • просо 3 кашике
  • мања главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • со
  • 1 кашика брашна
  • 2 литра воде

Припрема:

Шаргарепу огулити па је исећи на ситне коцке. То исто урадити са пашканатом, целером, першуном и кромпиром. Ставити воду да проври па додати целу главицу црног лука. Просо опрати у неколико вода па сипати. Додати сецкано поврће и кувати око 30 минута док се кромпир не распадне. Посолити по укусу. Кашику брашна размутити у мало воде па додати у чорбу. Кувати још око 5 минута. На крају додати бели лук ситно исецкан.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

Коментари (0)

Обилазница 2 је 64. ОМВ бензинска станица у Србији и прва с новим визуелним идентитетом