ПРАЗНИЧНИ ДЕТОКС, ИДЕАЛАН ЗА РАСТЕРЕЋЕЊЕ ПРОБАВЕ: Салата са пилетином, поврћем и црвеном поморанџом

Јована Васић

03. 01. 2025. у 12:00

Прошла је Нова година кад смо се прејели и зато вам дајемо рецепт за лагану салату, која ће вам пријати после много јела.

ПРАЗНИЧНИ ДЕТОКС, ИДЕАЛАН ЗА РАСТЕРЕЋЕЊЕ ПРОБАВЕ: Салата са пилетином, поврћем и црвеном поморанџом

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 пилећа прса
  • 1/2 шаргарепе
  • 1 чинија матовилца
  • 1 љубичасти лук
  • 1/2 краставца
  • 1 црвена поморанџа
  • 50 г фете

За прелив:

  • 1 шоља павлаке
  • 1/2 шољице маслиновог уља
  • 2 кашике аћета балзамика
  • 3 кашике лимуновог сока
  • 1 шољица воде
  • 1 прстохват млевене црвене паприке
  • со, бибер

Припрема:

Пилећа прса исеците и испеците на грил тигању. Додајте шаргарепу исечену на тракице, кратко пропржите са обе стране и извадите. На тањир где желите да сервирате салату на дно ставите очишћен и опран матовилац, затим ољуштену и исечену црвену поморанџу, љубичасти лук исечен на колутиће и на крају пилетину и шаргарепу с роштиља. Састојке за прелив помешајте и њиме обогатите салату. Одозго поспите мрвљену рикоту.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НЕМАЧКИ БИЛД: Руси незаустављиво напредују - Ускоро крећу борбе у Дњепропетровској области, тамо никада нису били

НЕМАЧКИ БИЛД: Руси незаустављиво напредују - Ускоро крећу борбе у Дњепропетровској области, тамо никада нису били

РУСКИ војници настављају напредовање и сада се налазе свега 7 километара од Дњепропетровске области Украјине, где "до сада није било копнених борби". Ово се наводи у чланку немачког листа Билд, који је написао новинар Јулијан Репке.

04. 01. 2025. у 15:35

БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио

БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио

ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.

03. 01. 2025. у 20:35

Коментари (0)

ТАТА МОДРИЋ И НИКО ЈОШ ДУГО: Лука оборио још један невероватан рекорд Реал Мадрида и ушао у историју