ОКРЕПЉУЈЕ И ДУШУ И ТЕЛО: Здрава чорба од поврћа и жалфије

Јована Васић

25. 01. 2025. у 11:00

Мало другачија чорба која мирише на здраво. Можете је правити с пилетином, а сасвим је добра и у варијанти с поврћем.

ОКРЕПЉУЈЕ И ДУШУ И ТЕЛО: Здрава чорба од поврћа и жалфије

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 шоља грашка
  • 1 шоља бораније
  • 1 шоља шаргарепе
  • 1 шоља тиквице
  • 1/2 шоља целера
  • 1 кромпир исечен на коцкице
  • 1/4 шоља пасуља (из конзерве)
  • 1/4 црног лука
  • 1 кашићица сушене црвене паприке
  • 3 ситно исечена чена белог лука
  • 4 кашике маслиновог уља
  • 5 кашика ситно сечене свеже жалфије (кадуље)
  • 3 листова свежег босиљка
  • 1 л бујона од поврћа (коцка)
  • со, бибер

Припрема: 

Продинстати жалфију веома лако на маслиновом уљу, тек неколико минута и склонити је са стране. У истој посуди продинстати бели лук док не омекша. Додати (ако желите бело месо) лук, грашак, шаргарепу, боранију, тиквице, кромпир, пасуљ, целер. Динстати на тихој ватри 5-10 минута док поврће мало не омекша. Додати супу од коцке или воду и кувати 15 минута.
Додати со, бибер. Вратити жалфију на крају, додати босиљак.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АЛКАРАЗ ПОСЛАО МОЋНУ ПОРУКУ СИНЕРУ: Ево шта је шпански тенисер рекао после Јаникове одбране титуле у Мелбурну