ПОТАЖ СА БРОКОЛИЈЕМ: Здрав и укусан оброк који ће вас одушевити, овакву арому још нисте осетили
ПОТАЖ са броколијем се прави уз додатак белог лука који јој даје савршену арому.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 кашике путера
- 2 средња лука, грубо исецкана
- 6 ченова белог лука, врло ситно исецканих
- ½ кашичице туцане паприке
- 1 ¼ кашичица фине морске соли
- бибер, по укусу
- 1 кг броколија
- 340 г кромпира, ољуштеног и исеченог на коцкице
- 1,5 л воде
- 200 г наренданог качкаваља

Фото Схуттерстоцк
Припрема:
За овај потаж растопите путер у лонцу на ниској ватри. Додајте црни лук, бели лук, туцану паприку, ¼ кашичице соли и мало бибера. Промешајте да се сједини, а затим поклопите шерпу и динстајте повремено мешајуц́и, док лук не омекша, око 8 до 10 минута.
У међувремену, исеците броколи на цветове и стабљке. Стабљике исеците на комадиће и оставите на страну. Цветове броколија такође ставите на страну за касније. Убаците исецкане стабљике броколија и исецкани кромпир у шерпу и промешајте. Сипајте воду и преосталу 1 кашичицу соли. Појачајте ватру на најјаче и доведите смесу до кључања, а затим смањите ватру на ниску и поклопите лонац.
Крчкајте стабљике броколија и кромпир не омекшају, око 20-25 минута. У међувремену, исецкајте цветове броколија на комадиц́е. Када кромпир и стабљике омекшају, додајте половину цветиц́а у лонац, промешајте, поклопите и кувајте док не постану светлозелени, око 3 до 5 минута. Скините лонац са ватре. Изблендирајте чорбу када се прохлади, у серијама, док смеса не буде потпуно глатка, а затим вратите у шерпу.
(Ало)
БОНУС ВИДЕО - ВЕЛИЧАНСТВЕНО: 26. Светосавски бал у знаку традиције и хуманости
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Пилав на турски начин, са сувим воћем и орашастим плодовима
05. 02. 2025. у 13:00

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)