КАФАНСКА ЧОРБА: Укус традиције који се чува
Окрепиће вам душу и тело од првог залогаја.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- Говеђе месо 500 г
- Црни лук 1 главица
- Шаргарепа 2
- Першун 1 корен
- Целер 1 корен
- Кромпир 2 комада
- Бели лук 2 чена
- Ловоров лист 1
- Парадајз пире 1 кашика
- Брашно 1 кашика
- Црвена паприка 1 кашика
- Со и бибер по укусу
- Свеж першун за декорацију
- Вода 2 л
Припрема:
У великој шерпи ставите говеђе месо и прелијте га са 2 литра воде. Додајте ловоров лист и мало соли. Кувајте на средњој ватри док месо не омекша (око 1,5 до 2 сата). Повремено скидајте пену која се ствара на површини. Док се месо кува, очистите и исецкајте поврће: црни лук, шаргарепу, першунов корен, целер и кромпир на коцкице. Када је месо кувано, извадите га из шерпе и оставите да се мало охлади.
Процедите супу кроз цедиљку да бисте уклонили евентуалне нечистоће. У другој шерпи загрејте мало уља и пропржите црни лук док не постане стакласт. Додајте бели лук и пржите још 1-2 минута. Додајте исецкано поврће (шаргарепу, першунов корен, целер и кромпир) и пржите неколико минута. Додајте парадајз пире, брашно и црвену паприку, па све добро промешајте. Вратите процеђену супу у шерпу са поврћем и кувајте док поврће не омекша (око 20-30 минута).
Док се поврће кува, исецкајте кувано месо на ситне комаде и додајте га назад у чорбу. Посолите и побиберите по укусу, па кувајте још неколико минута да се сви укуси сједине. Пре сервирања, поспите свежим сецканим першуном.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НЕСТВАРНО УКУСНА ЧОРБА: Савршена комбинација црвене паприке и сланинице
07. 02. 2025. у 13:00

АРОМАТИЧНА ЧОРБА ОД ОСЛИЋА СА ПОВРЋЕМ: Лагана и изврсна за ручак
02. 02. 2025. у 09:00

ОКРЕПЉУЈЕ И ДУШУ И ТЕЛО: Здрава чорба од поврћа и жалфије
25. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)