КАФАНСКА ЧОРБА: Укус традиције који се чува
Окрепиће вам душу и тело од првог залогаја.
![КАФАНСКА ЧОРБА: Укус традиције који се чува КАФАНСКА ЧОРБА: Укус традиције који се чува](/data/images/2024-10-17/536725_corba-sa-junetinom_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
- Говеђе месо 500 г
- Црни лук 1 главица
- Шаргарепа 2
- Першун 1 корен
- Целер 1 корен
- Кромпир 2 комада
- Бели лук 2 чена
- Ловоров лист 1
- Парадајз пире 1 кашика
- Брашно 1 кашика
- Црвена паприка 1 кашика
- Со и бибер по укусу
- Свеж першун за декорацију
- Вода 2 л
Припрема:
У великој шерпи ставите говеђе месо и прелијте га са 2 литра воде. Додајте ловоров лист и мало соли. Кувајте на средњој ватри док месо не омекша (око 1,5 до 2 сата). Повремено скидајте пену која се ствара на површини. Док се месо кува, очистите и исецкајте поврће: црни лук, шаргарепу, першунов корен, целер и кромпир на коцкице. Када је месо кувано, извадите га из шерпе и оставите да се мало охлади.
Процедите супу кроз цедиљку да бисте уклонили евентуалне нечистоће. У другој шерпи загрејте мало уља и пропржите црни лук док не постане стакласт. Додајте бели лук и пржите још 1-2 минута. Додајте исецкано поврће (шаргарепу, першунов корен, целер и кромпир) и пржите неколико минута. Додајте парадајз пире, брашно и црвену паприку, па све добро промешајте. Вратите процеђену супу у шерпу са поврћем и кувајте док поврће не омекша (око 20-30 минута).
Док се поврће кува, исецкајте кувано месо на ситне комаде и додајте га назад у чорбу. Посолите и побиберите по укусу, па кувајте још неколико минута да се сви укуси сједине. Пре сервирања, поспите свежим сецканим першуном.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![НЕСТВАРНО УКУСНА ЧОРБА: Савршена комбинација црвене паприке и сланинице НЕСТВАРНО УКУСНА ЧОРБА: Савршена комбинација црвене паприке и сланинице](/data/images/2024-07-03/503229_shutterstock-paradajz-corba_t.jpg?time=1738868149)
НЕСТВАРНО УКУСНА ЧОРБА: Савршена комбинација црвене паприке и сланинице
07. 02. 2025. у 13:00
![АРОМАТИЧНА ЧОРБА ОД ОСЛИЋА СА ПОВРЋЕМ: Лагана и изврсна за ручак АРОМАТИЧНА ЧОРБА ОД ОСЛИЋА СА ПОВРЋЕМ: Лагана и изврсна за ручак](/data/images/2025-02-01/569022_shutterstock-204741466_t.jpg?time=1738430432)
АРОМАТИЧНА ЧОРБА ОД ОСЛИЋА СА ПОВРЋЕМ: Лагана и изврсна за ручак
02. 02. 2025. у 09:00
![ОКРЕПЉУЈЕ И ДУШУ И ТЕЛО: Здрава чорба од поврћа и жалфије ОКРЕПЉУЈЕ И ДУШУ И ТЕЛО: Здрава чорба од поврћа и жалфије](/data/images/2025-01-23/566139_shutterstock-4858495_t.jpg?time=1737776881)
ОКРЕПЉУЈЕ И ДУШУ И ТЕЛО: Здрава чорба од поврћа и жалфије
25. 01. 2025. у 11:00Новости онлине
![СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат](/data/images/2020-11-25/41908_sergejtrifunovic0420022020_kf.jpg?time=1739359130)
СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат
ГЛУМАЦ и бивши председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић коментарисао је продају бизниса Драгана Шолака у Србији.
12. 02. 2025. у 12:02
![ГРАЂАНИ У ПАНИЦИ: Море у Турској се повукло више од 300 метара (ФОТО) ГРАЂАНИ У ПАНИЦИ: Море у Турској се повукло више од 300 метара (ФОТО)](/data/images/2025-02-11/571829_profimedia-0962212937_kf.jpg?time=1739280031)
ГРАЂАНИ У ПАНИЦИ: Море у Турској се повукло више од 300 метара (ФОТО)
НАКОН серије потреса на Санторинију, море у Измиру и многим другим местима дуж егејске обале повукло се више од 200 метара, објавили су турски медији.
11. 02. 2025. у 14:15
![3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми? 3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми?](/data/images/2025-02-11/571873_vedrana-rudan-zoran-milanovic-marko-perkovic-tompson-foto-yt-printscreen-profimedia-ata-images-2_kf.jpg?time=1739290351)
3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: "Томпсон - то није будала! Наши 'хероји' су давно починили масакр, а чији смо ми?"
"ЧИЈИ смо ми? Питајте Загребачку банку, Привредну банку, питајте Хрватску народну банку... Питајте све оне који нам се свакодневно церекају са свих портала и реците, имате Хрватску."
11. 02. 2025. у 17:12
Коментари (0)