ШПАНСКА ПАРАДАЈЗ ЧОРБА СА КУВАНИМ ЈАЈИМА И ПРШУТОМ: Нема кувања, а успева и почетницима у кухињи

Јована Васић

20. 02. 2025. у 10:47

Саламорехо је традиционална супа пореклом из Андалузије (југ Шпаније), а прави се од парадајза, бајатог хлеба, уља и белог лука. Обично се служи са куваним јајетом и сецканом пршутом.

ШПАНСКА ПАРАДАЈЗ ЧОРБА СА КУВАНИМ ЈАЈИМА И ПРШУТОМ: Нема кувања, а успева и почетницима у кухињи

Foto: Shutterstock

Састојци: 

  • 8 парадајза 
  • 1 бајат хлеб 
  • 1 шоља маслиновог уља 
  • 2-3 чена белог лука
  • 1 кашика сирћета
  • со
  • 1 јаје
  • пршута 

Припрема: 
Засеците парадајз у облику крста, па га кратко бланширајте у кључалој води, око минут. Након тога скините кожицу и добро га изблендирајте. Затим додајте средину хлеба и опет изблендирајте. Оставите да одстоји 5 минута, па сипајте сирће, бели лук и посолите, па опет добро изблендирајте. Постепено у смесу сипајте уље и наставите да блендирате. Сипајте парадајз чорбу у тањире, па украсите сецканим куваним јајетом и пршутом.
(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУСИЈА СЛАВИ! Руси добили сјајну вест из Београда