САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ И АНАНАСОМ: Спој укуса који оставља без текста

Јована Васић

06. 03. 2025. у 13:30

Ова салата са пилетином, ананасом и куваним јајима идеална је за брз оброк, лагану вечеру или као додатак свечаном столу.

САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ И АНАНАСОМ: Спој укуса који оставља без текста

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 пилећи филе
  • 5 куваних јаја
  • пола конзерве ананаса
  • Свеж першун
  • Со по укусу
  • Павлака или мајонез по избору

Припрема:

Ако тражите лагану, а заситну салату идеалну за ручак или вечеру, протеинска салата са пилетином, ананасом и куваним јајима је прави избор. Ова комбинација слатко-сланих укуса савршено освежава, док пилетина и јаја пружају потребне протеине. Салата је једноставна за припрему и може се послужити као главно јело или прилог.

Пилећи филе скувати у посољеној води, охладити и исецкати на ситне коцкице. Јаја обарити, ољуштити и ситно исецкати. Ананас процедити и исећи на коцкице. Све састојке помешати у чинији, додати ситно сецкан першун и со по укусу. Прелити павлаком или мајонезом и добро промешати. Оставити у фрижидеру да се расхлади пре сервирања.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ У СЛОВАЧКОЈ: Дато упутство и за Србију,Аустрија ЗАТВОРИЛА 20-ак граничних прелаза да спречи ширење слинавке и шапа

ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ У СЛОВАЧКОЈ: Дато упутство и за Србију,Аустрија ЗАТВОРИЛА 20-ак граничних прелаза да спречи ширење слинавке и шапа

МИНИСТАРСТВО пољопривреде Србије апеловало је недавно на све сточаре, ветеринаре и друге актере у сектору сточарства да предузму све неопходне мере како би спречили потенцијални унос болести слинавке и шапа у Србију и буду максимално одговорни.

08. 04. 2025. у 14:48 >> 18:42

Коментари (0)

МЛАДИ ИНЖЕЊЕРИ О СВОЈИМ ПРВИМ ИСКУСТВИМА У ТЕНТ