САЛАТА СА ПЕЧУРКАМА, ПИЛЕТИНОМ И ПИРИНЧЕМ: Рецепт за једноставан, укусан и брз оброк

Новости онлине

28. 03. 2025. у 13:00

Ово јело ће обожавати и највећи избирљивци.

САЛАТА СА ПЕЧУРКАМА, ПИЛЕТИНОМ И ПИРИНЧЕМ: Рецепт за једноставан, укусан и брз оброк

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г печурака
  • 250 г пиринча
  • 250 г пилећег белог меса
  • 200г кукуруза шећерца
  • 5-6 киселих краставчића
  • 300 г мајонеза
  • 2 дл павлаке
  • оригано
  • бибер
  • со

Припрема: 

Скувајте пилеће бело месо, издинстајте печурке и обарите пиринач и кукуруз шећерац.
Када се пилетина охлади исецкајте је на ситно, а печурке исеците на крупније коцке. Обарени пиринач и кукуруз шећерац добро оцедите. Измешајте пилетину са печуркама, охлађеним пиринчем и кукурузом шећерцем, ситно исецканим киселим краставчићима, мајонезом, павлаком и ориганом. Посолите и побиберите по укусу.

(danas)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЦЕО ДЕНВЕР У ШОКУ ПОСЛЕ ПОБЕДЕ! Звезда клуба није знала правила, сад сви стрепе од одлуке НБА лиге!