УСКРШЊА САЛАТА: Брза за припрему, али довољно ефектна да освоји госте на први залогај

Новости онлине

16. 04. 2025. у 16:00

Ускршња салата је савршен додатак празничној трпези, спајајући богате укусе и свежину пролећних састојака.

УСКРШЊА САЛАТА: Брза за припрему, али довољно ефектна да освоји госте на први залогај

foto: Youtube / Printscreen / @gotujzkarolem

За разлику од класичне руске или мимоза салате, ова верзија доноси лаганију текстуру и савршен баланс укуса. Комбинација хрскавог поврћа, кремастог прелива и нежних зачина чини је неодољивом за свако непце. Ова салата ће постати ваш омиљени избор за сваку прославу!

Састојци:

  • 5 јаја
  • 200 г тестенине
  • 1 кашичица соли
  • 1 празилук
  • 200 г шунке из конзерве
  • 200 г кукуруза из конзерве
  • 4 кашике мајонеза
  • 1/2 кашичице црног бибера
  • 1/2 кашичице соли

Припрема:

У једном лончету јаја кувајте 9 минута, у другом лонцу тестенину. Када је скувана оцедите тестенину и прохладите је потом је сипајте у већу посуду.
Исецкајте празилук на тракице, преспите кључалом водом и оставите да одстоји. За то време исецкајте кувана јаја на ситне коцкице, као и шунку. Додајте их у тестенину, затим и празилук и кукуруз из конзерве.
У посебној чинијици помешајте мајонез, бибер и со и добро сједините са осталим састојцима. Салата је спремна, уживајте и пријатно!

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.

17. 04. 2025. у 11:29

Коментари (0)

Са панела „ЕТС и ЦБАМ – шта је за Србију и регион боље?“ ОИЕ инвестиције шанса за преговоре са ЕУ