ПИЛЕЋА САЛАТА СА КУВАНИМ ЈАЈИМА И КУКУРУЗОМ: Пожелећете изнова и изнова да је спремате
Ако тражите салату која је истовремено освежавајућа, кремаста и пуна укуса, онда је ова салата прави избор. Било да је послужите као предјело или главно јело, ова салата ће сигурно бити омиљени додатак свакој трпези.
Foto: Shutterstock
Састојци:
За салату:
- 500 г пилећег филеа (сировог)
- 3 кувана кромпира
- 1 црни лук
- 150 г топљеног сира
- 5 куваних јаја
- 1 конзерва кукуруза
- 250 г мајонеза
- Со и бибер по укусу
Маринада за пилећи филе:
- 1 литар воде
- 1 ловоров лист
- слатка млевена паприка, бибер
- 2 кашичице соли
- пола кашичице шећера
Маринада за лук:
- пола кашичице соли
- 1 кашика шећера
- 1 кашика сирћета
- Хладна вода
Припрема:
Ако волите богате и кремасте салате које су истовремено издашне и декоративне, ова слојевита пилећа салата биће пун погодак! Савршено се уклапа у свечане прилике, али и као специјалитет за породичне ручкове. Њен пуни укус долази од сочно маринираног пилећег меса, нежног кромпира, хрскавог лука и топљеног сира, све повезано лаганим слојевима мајонеза.
Маринирање и припрема меса: У шерпу сипати литар воде, додати ловоров лист, млевену паприку, бибер у зрну, со и шећер. Прокувати минут, па убацити пилећи филе. Кувати 2 минута од кључања, затим склонити са рингле и оставити месо у води 1 сат како би постало мекано и сочно. Након тога, рукама га раздвојити на влакна.
Маринирање лука: Црни лук исећи на бркове и ставити у чинију. Додати со, шећер и сирће, па прелити хладном водом. Све промешати и оставити да одстоји 10 минута, затим оцедити.
Састављање салате: На тањир нанети танки слој мајонеза. Кромпир изрендати на крупно и распоредити као први слој, зачинити сољу и бибером, па премазати мајонезом. Као други слој ставити влакнасти пилећи филе. Преко меса распоредити маринирани лук и премазати мајонезом. Скувати јаја, одвојити беланца и жуманца. Прво нарендати жуманца и додати слој мајонеза. Додати оцеђени кукуруз и поново премазати мајонезом. Топљени сир претходно ставити у замрзивач на 30 минута, затим га изрендати и нанети као следећи слој. Премазати мајонезом. На крају, нарендати беланца као завршни слој и обликовати ивице салате. Салату оставити у фрижидеру неколико сати пре служења како би се укуси лепо сјединили.
(stvarukusa)
Препоручујемо
АЗИЈСКА САЛАТА СА НУДЛАМА: Брза и невероватно укусна – савршена за сваки оброк
12. 03. 2025. у 11:00
ШТА СПРЕМАЈУ БРИТАНЦИ НА БАЛКАНУ: Специјалац одржао састанак са војим лидерима Албаније, Црне Горе, БиХ, Македоније и Приштине
СПЕЦИЈАЛНИ изасланик Велике Британије за Западни Балкан Карен Пирс организовала је састанак са војним лидерима Албаније, Црне Горе, Северне Македоније, БиХ и самопроглашеног Косова, које је представљао заменик команданта КБС-а генерал-мајор Енвер Чикаћи.
13. 11. 2025. у 15:48
ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година
УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски тврди да Русија планира да покрене велику агресију на европском континенту 2029. или 2030. године, наводећи да на то указује повећана руска производња оружја.
13. 11. 2025. у 10:54
Дарко навео ШЕСТ ствари о животу у Немачкој о којима се ћути: Разбио велики мит, па открио због чега ПОЛИЦИЈА уме да дође на врата
ДАРКО Тешић, који стоји иза популарног Инстаграм профила „Балканац у Немачкој“ недавно је објавио видео који је привукао велику пажњу пратилаца, а у њему на духовит и искрен начин дели своја запажања о животу у Немачкој.
13. 11. 2025. у 18:15
Коментари (0)