КУПУС ЧОРБА: Рецепт за здрав оброк пун витамина и влакана
КУПУС чорба препоручује се и у дијеталним режимима исхране јер садржи велики проценат воде, богат је влакнима, а има минимално масти.

Foto: Shutterstock
Због свог благог укуса, кувани купус прија стомаку и одличан је за јачање имунитета.
Састојци:
- 2 кашике екстрадевичанског маслиновог уља
- 1 црни лук, исецкан
- 2 шаргарепе, исецкане
- 2 стабљике целера, исецкане
- 1/2 кашичице млевене паприке
- со и бибер, по укусу
- 300 г конзервисаног белог пасуља
- 2 чена белог лука, исецкана
- 1 кашика тимијана
- 1/2 исецкане главице купуса
- 3 исецкане печене паприке
- 2 кашике свежег сецканог першуна
- 1 л пилећег бујона (или бујона од поврћа)
- 500 мл воде
- 200 мл сока од парадајза
Припрема:
У тигању загрејте маслиново уље, па додајте црни лук, шаргарепу и целер, а зачините сољу, бибером и слатком млевеном паприком. Динстајте мешајући док поврће не омекша, око 5 минута. Додајте пасуљ, бели лук и тимијан, промешајте и динстајте још један минут.
У већу шерпу сипајте поврће које сте издинстали, воду и бујон, па додајте млевени парадајз и купус.
Кувајте око 20 минута, па додајте исецкану печену паприку и першун. Зачините по укусу са соли и бибером.
(sensa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БРЗА И ЈЕДНОСТАВНА ПРИПРЕМА, А УКУС ФАНТАСТИЧАН: Бела рибља чорба (ВИДЕО)
19. 03. 2025. у 12:00

ДОМАЋА ЧОРБА ОД СРЕМУША: Савршен избор за лаган, здрав и хранљив оброк
18. 03. 2025. у 11:00

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НИ ЛАУШ НИЈЕ ПРИМЕТИО ДО КРАЈА СНИМАЊА: Најлуђа грешка из "Боја на Косову"
ЛАУШЕВИЋ је о снимању филма "Бој на Косову" писао у књизи "Година прође, дан никад".
28. 04. 2025. у 10:32
Коментари (0)