САЛАТА СА МЛАДИМ ЛУКОМ И ПАВЛАКОМ: Савршен прилог уз печење

Новости онлине

11. 04. 2025. у 13:00

Ако тражите свежу пролећну салату и нешто што би вам добро дошло као прилог уз васкршњу трпезу, имамо прави рецепт. Спремите лагану али веома укусну салату од младог лука, павлаке и фете и ваши укућани ће вам бити захвални.

САЛАТА СА МЛАДИМ ЛУКОМ И ПАВЛАКОМ: Савршен прилог уз печење

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • першун (опционо)
  • 2 везе младог лука
  • 1 чаша киселе павлаке (већи проценат масти) 
  • 200 г фете
  • со и бибер према укусу
  • 2 кашике маслиновог уља

Припрема: 

Оперите и очистите млади луд, а потом га исецкајте на колутиће. Посолите и побиберите према укусу, и благо изгњечите виљушком да лук омекша. У посебној посуди добро изгњечите фету и потом додајте павлаку. Преспите лук у посуду и све добро промешајте.

Прелијте са све кашике маслиновог уља и декоришите са свежим ситно сецканим першуном. Оставите је у фрижидеру да се добро охлади.

(Ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.

17. 04. 2025. у 11:29

Коментари (0)

Са панела „ЕТС и ЦБАМ – шта је за Србију и регион боље?“ ОИЕ инвестиције шанса за преговоре са ЕУ