КРЕМАСТА ПИЛЕЋА ЧОРБА: По рецепту наших бака

Milena Tomasevic

11. 08. 2025. у 13:00

Припрема се лако, а одличног је укуса

КРЕМАСТА ПИЛЕЋА ЧОРБА: По рецепту наших бака

Foto:Novosti

Састојци:

  • 400 g пилетине (исечене на коцкице)
  • 1 главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 1 комадић ђумбира (величине ораха)
  • 1 шаргарепа

Маслиново уље

  • 3 шоље пилеће чорбе (готова супа или од коцке)
  • 3 шоље кључале воде
  • ½ шоље ситне тестенине 
  • 1 кашика брашна
  • 2 жуманца
  • 2 кашике лимуновог сока
  • Мало хладне воде
  • Со и бибер по укусу

Припрема 

Пропржите ситно сецкан лук, бели лук и рендани ђумбир на маслиновом уљу. Додајте коцкице пилетине и исецкану шаргарепу, кратко пропржите. Улијте 3 шоље пилеће чорбе и 3 шоље кључале воде, посолите и побиберите, па кувајте 15-20 минута. Додајте тестенину и кувајте још 5-7 минута. Размутите брашно са мало хладне воде и додајте у чорбу да се згусне. У посебној чинији помешајте жуманца са лимуновим соком и мало хладне воде, па постепено додајте мало вреле чорбе и враћајте све у лонац, мешајте на лаганој ватри (не кувајте). Пробајте и по потреби дотерајте укус.

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне

ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне

СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.

11. 12. 2025. у 16:22

Коментари (0)

ЧИТАВ ГРАД У АУСТРИЈИ ОСТАО ЗАТЕЧЕН ЗБОГ СРБА: Ево шта су урадиле делије (ВИДЕО)