КРЕМАСТА ПИЛЕЋА ЧОРБА: По рецепту наших бака

Milena Tomasevic

11. 08. 2025. у 13:00

Припрема се лако, а одличног је укуса

КРЕМАСТА ПИЛЕЋА ЧОРБА: По рецепту наших бака

Foto:Novosti

Састојци:

  • 400 g пилетине (исечене на коцкице)
  • 1 главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 1 комадић ђумбира (величине ораха)
  • 1 шаргарепа

Маслиново уље

  • 3 шоље пилеће чорбе (готова супа или од коцке)
  • 3 шоље кључале воде
  • ½ шоље ситне тестенине 
  • 1 кашика брашна
  • 2 жуманца
  • 2 кашике лимуновог сока
  • Мало хладне воде
  • Со и бибер по укусу

Припрема 

Пропржите ситно сецкан лук, бели лук и рендани ђумбир на маслиновом уљу. Додајте коцкице пилетине и исецкану шаргарепу, кратко пропржите. Улијте 3 шоље пилеће чорбе и 3 шоље кључале воде, посолите и побиберите, па кувајте 15-20 минута. Додајте тестенину и кувајте још 5-7 минута. Размутите брашно са мало хладне воде и додајте у чорбу да се згусне. У посебној чинији помешајте жуманца са лимуновим соком и мало хладне воде, па постепено додајте мало вреле чорбе и враћајте све у лонац, мешајте на лаганој ватри (не кувајте). Пробајте и по потреби дотерајте укус.

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.

30. 09. 2025. у 20:58

Коментари (0)

АМЕРИ ЗАТЕЧЕНИ! Никола Јокић дошао на конференцију пред старт НБА сезоне, а причао им о Пешићу, брату, храму, ко му је непријатељ у екипи...