КРЕМАСТА ПИЛЕЋА ЧОРБА: По рецепту наших бака
Припрема се лако, а одличног је укуса

Foto:Novosti
Састојци:
- 400 g пилетине (исечене на коцкице)
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 1 комадић ђумбира (величине ораха)
- 1 шаргарепа
Маслиново уље
- 3 шоље пилеће чорбе (готова супа или од коцке)
- 3 шоље кључале воде
- ½ шоље ситне тестенине
- 1 кашика брашна
- 2 жуманца
- 2 кашике лимуновог сока
- Мало хладне воде
- Со и бибер по укусу
Припрема
Пропржите ситно сецкан лук, бели лук и рендани ђумбир на маслиновом уљу. Додајте коцкице пилетине и исецкану шаргарепу, кратко пропржите. Улијте 3 шоље пилеће чорбе и 3 шоље кључале воде, посолите и побиберите, па кувајте 15-20 минута. Додајте тестенину и кувајте још 5-7 минута. Размутите брашно са мало хладне воде и додајте у чорбу да се згусне. У посебној чинији помешајте жуманца са лимуновим соком и мало хладне воде, па постепено додајте мало вреле чорбе и враћајте све у лонац, мешајте на лаганој ватри (не кувајте). Пробајте и по потреби дотерајте укус.
Пријатно!

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

НЕ ДА НА ЋЕРКУ Богданин отац очитао лекцију Вељку, јасно му ставио до знања: "Можда пре ниси имао овакву девојку..."
ВЕЉКО је увек истицао да жели велику породицу са много деце којима ће усадити праве вредности и традицију.
29. 09. 2025. у 16:17
Коментари (0)