ПИЛЕЋА ЧОРБА: Топло јело за било које доба године

Milena Tomasevic

23. 08. 2025. у 10:00

Пилећа чорба је укусно и топло јело које прија у свако доба године. Лака је за припрему, а увек нас подсети на домаћу кухињу.

ПИЛЕЋА ЧОРБА: Топло јело за било које доба године

ФОТО: Novosti

Укусна пилећа чорба

  • 400 гр пилетине
  • 1 главица црног лука
  • 1 црвена паприка
  • 1 шаргарепа
  • 1 кашика брашна
  • 1,2 литра пилећег бујона
  • 1/2 танке тестенине 
  • Со, црни бибер
  • 1 кашика путера и маслиново уље
  • 2 кашике ситно сецканог першуна
  • 2 кашике лимуновог сока 

Пржите пилетину у шерпи са мало путера и уља 5 минута. Додајте 1,5 литара воде и оставите да се пилетина кува 30 минута. 10 минута након кључања, додајте мало соли. Након кључања, исеците месо на комаде. У међувремену, у другој шерпи додајте преостали путер и 2 кашике уља и динстајте лук 5 минута. Додајте паприку на веома мале коцкице и рендану шаргарепу и наставите да мешате 2 минута. Помешајте брашно, а затим додајте пилећи бујон и сецкано месо, тестенину. Пробајте и прилагодите укус са мало соли и црног бибера. Ставите поклопац и оставите да се састојци крчкају 10 минута. На крају додајте першун ако желите. Можете додати мало лимуновог сока или не.

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

ЦЕО СВЕТ СЕ СМЕЈЕ ХРВАТИМА: Ево шта су данас урадили навијачи у Хрватској - и тиме се хвале (ФОТО)