ПЕЧЕНИ ПАРАДАЈЗ СА ТИКВИЦАМА: Рецепт за сочну салату
Миришу невероватно, имају још бољи укус, а можете их чак чувати у теглама и уживати у лету током целе године.
 
                                                                                    ФОТО: Novosti
Састојци:
- 2-3 средње тиквице (исечене или преполовљене)
- 1 кг парадајза (преполовљеног)
- 5-6 ченова белог лука (цели, ољуштени)
- 1 главица црног лука (исецкана на коцкице, опционо)
- 1 свежа љута папричица (или по укусу)
- 2 кашике зачина ( помешајте оригано, мајчину душицу, рузмарин и босиљак)
- со и свеже млевени бибер
- око ½ шоље маслиновог уља
Припрема:
Загрејте рерну на 170°C. Поређајте кришке тиквица у велики плех за печење. Распоредите половине парадајза, бели лук, црни лук и чили преко. Зачините мешавином сувих зачина, сољу и бибером. Равномерно прелијте маслиновим уљем. Пеците око 2 сата, док поврће не омекша и благо се не карамелизује. Ако више волите сочнију текстуру, скратите време печења. Послужите одмах или пребаците смесу у стерилисане тегле док је још врућа.
Пријатно!
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)