ПЕЧЕНИ ПАРАДАЈЗ СА ТИКВИЦАМА: Рецепт за сочну салату
Миришу невероватно, имају још бољи укус, а можете их чак чувати у теглама и уживати у лету током целе године.

ФОТО: Novosti
Састојци:
- 2-3 средње тиквице (исечене или преполовљене)
- 1 кг парадајза (преполовљеног)
- 5-6 ченова белог лука (цели, ољуштени)
- 1 главица црног лука (исецкана на коцкице, опционо)
- 1 свежа љута папричица (или по укусу)
- 2 кашике зачина ( помешајте оригано, мајчину душицу, рузмарин и босиљак)
- со и свеже млевени бибер
- око ½ шоље маслиновог уља
Припрема:
Загрејте рерну на 170°C. Поређајте кришке тиквица у велики плех за печење. Распоредите половине парадајза, бели лук, црни лук и чили преко. Зачините мешавином сувих зачина, сољу и бибером. Равномерно прелијте маслиновим уљем. Пеците око 2 сата, док поврће не омекша и благо се не карамелизује. Ако више волите сочнију текстуру, скратите време печења. Послужите одмах или пребаците смесу у стерилисане тегле док је још врућа.
Пријатно!

МОЛДАВИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ ВЕЗАНУ ЗА СРБИЈУ: Ограничили увоз ове намирнице из наше земље
ВЛАДА Молдавије донела је одлуку о привременом ограничењу увоза шећера из Србије, уз образложење да на тај начин жели да заштити домаћу производњу и стабилизује тржиште.
10. 10. 2025. у 13:22

РУСИ ОТКРИЛИ ЧИМЕ СУ СИНОЋ ГАЂАЛИ УКРАЈИНУ: "Одговор на терористичке ударе по цивилним објектима"
РУСКЕ оружане снаге током ноћи извеле су масовни напад на енергетске објекте који напајају војно-индустријски комплекс Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.
10. 10. 2025. у 14:48

"ОТЕЋЕ ВАМ ДЕЦУ! Мирјана Бобић Мојсиловић упозорила родитеље
"ЗАТО, родитељи, док још није касно, зграбите своју децу и забавите их сами!"
09. 10. 2025. у 10:15
Коментари (0)