ПЕЧЕНА ЦВЕКЛА СА БЕЛИМ ЛУКОМ: Рецепт за ароматичну салату.

Milena Tomasevic

12. 09. 2025. у 16:00

Печена цвекла са белим луком и путером је елегантно, али једноставно јело које одушевљава и изгледом и укусом.

ПЕЧЕНА ЦВЕКЛА СА БЕЛИМ ЛУКОМ: Рецепт за ароматичну салату.

ФОТО: Novosti

Састојци

  • 5-6 средњих цвекла, уједначене величине
  • 50 мл маслиновог уља
  • 50-70 гр путера
  • 3 чена белог лука, исцеђена
  • 1 кашичица свежег тимијана или рузмарина
  • крупна морска со
  • свеже млевени бибер

Припрема:

Цвеклу добро оперите и ољуштите. Сваку цвеклу ставите између два ражњића и исеците на танке кришке, не сећи до краја (резови ће бити равни, а цвекла ће остати цела). У шерпи истопите путер, додајте маслиново уље, бели лук и зачинско биље. Мешајте док се не сједини. Ставите цвеклу у ватросталну посуду, прелијте мало путера са белим луком и зачините сољу и бибером. Пеците у загрејаној рерни на 190°C око 60-70 минута, премазујући цвеклу преосталим белим луком и путером сваких 15 минута. Кувану цвеклу послужите одмах, украшену свежим рузмарином или тимијаном.

 Послужите као прилог уз месо или рибу, или као спектакуларно предјело за породично окупљање.

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ ЗАПАЊЕНА: Не може да верује шта јој је Пољска управо урадила!