КРОМПИР ЧОРБА: Домаћа, мирисна и заситна
Када пожеле да се врате укусу домаће кухиње, многи посежу за старим добрим рецептима попут кромпир чорбе. Ова верзија доноси нешто више – кремасту текстуру, мирис зачинског биља и пуноћу укуса захваљујући кобасици и богатом поврћу. Савршено јело за хладне дане или недељну вечеру уз породицу.
ФОТО: Novosti
Састојци:
- 500 гр кромпира (коцкице)
- 150 гр кобасице (кришке)
- 1 шаргарепа, 1 корен першуна, 1 мали комад целера (кришке)
- 1 празилук (бели део), 1 црни лук, 2 чена белог лука
- 1,5 л повртне или пилеће чорбе
- 2 кашике путера или уља
- 1 кашичица мајчине душице
- со, бибер
- свеже сечени копар или першун (за посипање)
Припрема:
Пропржите половину кромпира и кобасицу док не порумене. Извадите и оставите са стране. У истој шерпи динстајте црни лук до стакласте боје, додајте бели лук кратко да замирише.
Додајте преостали кромпир, остало поврће и прелијте чорбом. Убаците мајчину душицу, посолите и побиберите. Кувајте 15–20 минута, док поврће не омекша.
Извадите половину чорбе и изблендирајте је, па вратите у шерпу да добијете гушћу, али не потпуно пасирану текстуру. Вратите кобасицу и пропржени кромпир у чорбу. Кувајте још 5 минута.
Послужите топлу, са свежим копром или першуном и парчетом хрскавог хлеба.
Пријатно!
Препоручујемо
ПОСНА САЛАТА ОД ПАПРИКЕ, ШЕЋЕРЦА, ШАМПИЊОНА: Лака, освежавајућа и пуна укуса
21. 11. 2025. у 07:00
РЕБАРЦА СА КРОМПИРОМ И СЛАНИНОМ: Сочно, ароматично и савршено за породичну вечеру
20. 11. 2025. у 19:00
СУТРА СЛАВИМО АРАНЂЕЛОВДАН: Постоји веровање да се не спрема жито, ево шта је истина
СРПСКА православна црква сутра ће прославити Сабор Светог Архангела Михаила, у народу познатом као Аранђеловдан.
20. 11. 2025. у 22:23
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
АРНАУТОВИЋ ЕМОТИВАН: Пет година имам проблем са супругом
ИЗУЗЕТНО емотиван био је капитен Аустрије Марко Арнаутовић након великог успеха у квалификацијама за Мундијал.
20. 11. 2025. у 12:40
Коментари (0)