ПОСНА САЛАТА СА ТУЊЕВИНОМ: Брза и укусна салата за сваку прилику
У тренуцима када желите лаган, а ипак хранљив и заситан оброк, посна салата са тунјевином намеће се као одличан избор. Једноставна је за припрему, богата свежим састојцима и идеална како за свечану посну трпезу, тако и за свакодневни ручак или вечеру.
ФОТО: Novosti
- 200 гр тестенине
- 200 гр посног мајонеза
- 5 киселих краставачића
- 2 куване шаргарепе
- 200 г куваног кукуруза
- 1 конзерва тунјевине у комаду
- мирођија по укусу
- со по потреби
Припрема:
Скувајте тестенину према упутству на паковању, оцедите је и оставите да се охлади. Киселе краставачиће и куване шаргарепе исецкајте на ситне коцкице. У већој чинији помешајте тестенину, посни мајонез, исецкане краставачиће, шаргарепу и кукуруз. Додајте добро оцеђену туњевину и лагано промешајте да се састојци равномерно сједине. Поспитe мирођијом и по потреби додајте со. Салату охладите најмање 30 минута у фрижидеру да се укуси лепо повежу.
Пријатно!
Препоручујемо
НЕВЕРОВАТНО ОТКРИЋЕ У РУМУНИЈИ: Користила камен као држач за врата, испоставило се да вреди милион евра
КАЖУ да је нечије смеће нечије благо, али комад „камена“ који је деценијама држао врата отвореним представља благо по готово свачијим стандардима.
09. 12. 2025. у 16:57
НОВО РЕШЕЊЕ ЗА УКРАЈИНУ: Европа прави план у случају да се САД повуку из конфликта
ЕВРОПСКЕ дипломате припремају сценарио подршке Украјини у случају повлачења САД из конфликта, преноси Блумберг, позивајући се на изворе.
07. 12. 2025. у 13:19
Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића
ДЕТИЊСТВО глумца Јова Максића обликовало се у малој сеоској средини подно Динаре, у селу Плавно код Книна, где је породица живела због очевог свештеничког службовања. Рани период живота описује као време потпуне слободе и радости, када је готово читаво село било простор за игру и маштарије. У таквој атмосфери формирала се његова емотивна структура — везаност за заједницу, топлина породичних односа и захвалност за једноставне ствари.
07. 12. 2025. у 11:41
Коментари (0)