СТИЖУ НЕНАЈАВЉЕНИ ГОСТИ? Нема разлога за панику, направите колач за само 10 минута
ОВАЈ КОЛАЧ се прави изузетно једноставно и брзо, а састојке сигурно имате у фрижидеру.
Ово је један од ретких колача који не може да не успе. У кући увек имате јаја, брашно и шећер, као и пекмез. То вам је сасвим довољно. Дакле, укључите рерну.
Брзи колач - састојци:
4 јајета
4 кашике брашна
4 кашике шећера
пекмез од кајсија
тегла са слатким или кандираним воћем
сок
слатка павлака
Брзи колач - припрема:
Прво се укључи рерна на 180 степени. За то време се миксером умуте четири беланцета, па се дода шећер. Додају се жуманца и брашно. Смеса се сипа у широк плех (тесто мора да буде танко) који је постављен папиром за печење.
Исеку се крајеви теста, пресече на пола и попрска соком, намаже пекмез и поспе кандираним воћем.
Док се пече тесто исецкајте кандирано воће или слатко које имате у кући. Тесто се пече кратко - око седам-осам минута, односно чим се зарумени. Извади се из рерне, па се исеку крајеви ширине једног сантиметара. Кора мора да има равне крајеве и да се подели на два дела исте величине.
Кора се напрска соком да би била сочна, али се никако не натапа. Обе коре се намажу пекмезом од кајсија. На доњу кору се наређа исецкано кандирано воће или слатко, а онда се другом половином поклопи.
Колач одозго може да се украси шлагом од крем павлаке, али и свежим воћем.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ХЛАДНА БАКЛАВА СА ПИСТАЋИМА: Хрскав слаткиш са преливом од чоколаде (ВИДЕО)
30. 01. 2023. у 20:53
ХРСКАВЕ ТУРСКЕ ТУЛУМБЕ: Тајна је у триковима током припреме (ВИДЕО)
29. 01. 2023. у 18:56
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (0)