КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА: Како да их направите за 20 минута (ФОТО)
На северу Србије су позантије као гомбоце, а рецепт се преноси с генрације на генерацију.
Кнедле са шљивама су омиљено летње јело за које многе домаћице погрешно мисле да се тешко прави. Довољно је 20 минута и набавити квалитетне састојке.
Кнедле са шљивама - састојци:
18 шљива
3 кромпира
2 жуманцета
200 брашна
со, шећер
презле
уље
Кнедле са шљивама - како се припремају:
Шљиве се оперу и из њих се извади коштица тако да се не поцепају скроз на пола.
Кромпир се ољушти, исече на коцкице и скува, па направи пире. неке жене користе миксер, али то може да се уради пасирком.
У згњечен кромпир се додају со и жуманца, па када се добро помеша додаје се брашно. Брашно се сипа све док тесто не престане да се лепи и направи се велика грудва.
Кнедле се праве тако што се руком чупа комад, направи мала палачинкица и у њу убаци шљива. Малом кашикицом се у шљиву убаци мало шећера. Тестом се прстима направи кнедла. Када се заврше све кнедле скувају се. Кнедле су куване када испливају на површину.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ШАРЛОТА ИЛИ ОКРЕНУТИ КОЛАЧ: Готово за 15 минута са минимум састојака
01. 02. 2023. у 18:00
ХРСКАВЕ ТУРСКЕ ТУЛУМБЕ: Тајна је у триковима током припреме (ВИДЕО)
29. 01. 2023. у 18:56
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (3)