КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА: Како да их направите за 20 минута (ФОТО)
На северу Србије су позантије као гомбоце, а рецепт се преноси с генрације на генерацију.
Фото: А. М.
Кнедле са шљивама су омиљено летње јело за које многе домаћице погрешно мисле да се тешко прави. Довољно је 20 минута и набавити квалитетне састојке.
Фото: А. М.
Кнедле са шљивама - састојци:
18 шљива Фото: А. М.
3 кромпира
2 жуманцета
200 брашна
со, шећер
презле
уље
Кнедле са шљивама - како се припремају:
Шљиве се оперу и из њих се извади коштица тако да се не поцепају скроз на пола.
Фото: А. М.
Кромпир се ољушти, исече на коцкице и скува, па направи пире. неке жене користе миксер, али то може да се уради пасирком.
Фото: А. М.
У згњечен кромпир се додају со и жуманца, па када се добро помеша додаје се брашно. Брашно се сипа све док тесто не престане да се лепи и направи се велика грудва.
Фото: А. М.
Кнедле се праве тако што се руком чупа комад, направи мала палачинкица и у њу убаци шљива. Малом кашикицом се у шљиву убаци мало шећера. Тестом се прстима направи кнедла. Када се заврше све кнедле скувају се. Кнедле су куване када испливају на површину.
Препоручујемо
ШАРЛОТА ИЛИ ОКРЕНУТИ КОЛАЧ: Готово за 15 минута са минимум састојака
01. 02. 2023. у 18:00
ХРСКАВЕ ТУРСКЕ ТУЛУМБЕ: Тајна је у триковима током припреме (ВИДЕО)
29. 01. 2023. у 18:56
"ТИ СИ КРЕТЕН!" Жестока свађа у студију Хит твита, Бабић ударио на Антонијевића
ЖЕСТОКА свађа избила је вечерас у студију телевизије "Пинк" у емисији Хит Твит где гостују председница Народне Скупштине Србије Ана Брнабић, правник Милан Антонијевић и бизнисмен Бранко Бабић.
16. 11. 2025. у 21:55
ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година
УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски тврди да Русија планира да покрене велику агресију на европском континенту 2029. или 2030. године, наводећи да на то указује повећана руска производња оружја.
13. 11. 2025. у 10:54
ТАЈ МАЛИ ЖУТ БИКИНИ: Тенисерке запалиле нет фоткама са плаже
АРИНА Сабаленка и Паула Бадоса су у жижи.
18. 11. 2025. у 11:34
Коментари (3)