ЗДРАВЉЕ У ЧАШИ: Три смутија - праве витаминске бомбе, а не зна се који је укуснији
НЕЋЕТЕ знати за који од ова три смутија да се одлучите

Фото: Профимедиа
Када пожелите нешто укусно, здраво, али и сито, смутији су прави избор за вас. Ипак, да би вам мало отежали одлуку, дајемо вам чак три преукусна избора:
Смути од манга и цимета
САСТОЈЦИ:
шоља и по исецканог манга
пола шоље млека
кашичица цимета
пола шоље леда
четврт шоље грчког јогурта
кашика меда
ПРИПРЕМА:
У блендер ставити манго, па додати млеко, јогурт, цимет, лед и мед. Миксати минут да се добије напитак, па сипати у чаше и одмах послужити.
Смути од авокада и кивија
САСТОЈЦИ:
зрели авокадо
већа банана
два кивија
сок од лимете
шоља и по бадемовог млека
мало леда
кашика меда
ПРИПРЕМА:
Авокадо, банану и киви очистити и ставити у блендер. Додати бадемово млеко, мед, лед и свеже цеђени сок лимете, па добро измиксати. Сипати у чаше и одмах послужити.
Смути од јабуке и лешника
САСТОЈЦИ:
две јабуке
зрела банана
шака печених лешника
шоља бадемовог млека
сок од лимете
мањи киви
кашика меда
ПРИПРЕМА:
У блендер ставити јабуке, банану, лешнике, млеко, сок од лимете, киви и мед. Миксати минут-два, сипати у чаше и одмах послужити.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОДУШЕВИТЕ ГОСТЕ ЗДРАВИМ ГРИЦКАЛИЦАМА: Рецепт за шарене слане штапиће
01. 02. 2023. у 14:29

ПУДИНГ ОД БАНАНЕ: Брза и једноставна припрема кремасте посластице (РЕЦЕПТ)
05. 02. 2023. у 21:00

СКАНДАЛ У СКОПЉУ ДОК ЗЕМЉА ПЛАЧЕ ЗА 60 МРТВИХ: "Срамота и бесчашће, ово нисам дозволио, нити ћу икада дозволити" (ВИДЕО)
ДИРЕКТОР Спортског центра „Борис Трајковски“ у Скопљу објавио је снимак испред сале, где је, према његовим речима, одржан дрифт догађај са 300 возила, иако је организатор пријавио да је у питању снимање спота. Том приликом, дошло је до десетак судара и причињена је штета.
17. 03. 2025. у 07:57

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ЦЕЦА У АРКАНОВОМ РОДНОМ МЕСТУ: Обузеле је нарочите емоције
ПЕВАЧИЦА Цеца Ражнатовић, синоћ, 15. марта, приредила је спектакуларан концерт пред пуном халом у Брежицама, у Словенији.
16. 03. 2025. у 13:17
Коментари (1)