ЗДРАВЉЕ У ЧАШИ: Три смутија - праве витаминске бомбе, а не зна се који је укуснији

Новости онлине

06. 02. 2023. у 18:00

НЕЋЕТЕ знати за који од ова три смутија да се одлучите

ЗДРАВЉЕ У ЧАШИ: Три смутија - праве витаминске бомбе, а не зна се који је укуснији

Фото: Профимедиа

Када пожелите нешто укусно, здраво, али и сито, смутији су прави избор за вас. Ипак, да би вам мало отежали одлуку, дајемо вам чак три преукусна избора:

Смути од манга и цимета

САСТОЈЦИ:

шоља и по исецканог манга
пола шоље млека
кашичица цимета
пола шоље леда
четврт шоље грчког јогурта
кашика меда

ПРИПРЕМА:

У блендер ставити манго, па додати млеко, јогурт, цимет, лед и мед. Миксати минут да се добије напитак, па сипати у чаше и одмах послужити.

Смути од авокада и кивија

САСТОЈЦИ:

зрели авокадо
већа банана
два кивија
сок од лимете
шоља и по бадемовог млека
мало леда
кашика меда

ПРИПРЕМА:

Авокадо, банану и киви очистити и ставити у блендер. Додати бадемово млеко, мед, лед и свеже цеђени сок лимете, па добро измиксати. Сипати у чаше и одмах послужити.

Смути од јабуке и лешника

САСТОЈЦИ:

две јабуке
зрела банана
шака печених лешника
шоља бадемовог млека
сок од лимете
мањи киви
кашика меда

ПРИПРЕМА:

У блендер ставити јабуке, банану, лешнике, млеко, сок од лимете, киви и мед. Миксати минут-два, сипати у чаше и одмах послужити.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.

29. 01. 2025. у 18:41

Коментари (1)

АЛТА банка: Поклони за малишане у Звечанској поводом Светог Саве, славе установе