НЕШТО ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ: Направите ЧИПС ОД НАРАНЏЕ
СУШЕНЕ наранџе могу да буду занимљива посластица

Foto: Shutterstock
Уколико волите наранџе постоји занимљив начин да их укључите у оброк. Користећи ово здраво цитрусно воће можете да направите здрав слаткиш у коме ћете уживати.
Све што вам је потребно за чипс од наранџа јесу само наранџе.
Охлађени цитрусни чипс, неодољиво хрскав и мирисан, одличан је и због тога што га можете одложити у посуде с поклопцем и чувати на собној температури до месец дана.
Како се спрема чипс од наранџе
- Загрејте рерну на 175 степени, а на плех положите решетку.
- Две веће поморанџе нарезати на колутове дебљине 3 – 4 мм. Буди пажљиви и стрпљиви како би сви колутови били једнаког облика и дебљине.
- Поређајте колутове поморанџе на решетку у једном слоју и сушите до четири сата, све док не постану хрскаве.
- Охладите и одложите у посуде, или одмах уживајте у овој здравој посластици.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЈЕДНА ОД НАЈЛАКШИХ ТОРТИ: Воћна посластица са бананама (ВИДЕО)
13. 02. 2023. у 18:00

РЕЦЕПТ ЗА УКУСАН МРАМОР КОЛАЧ СА ОРАСИМА: Састојке већ имате код куће (ВИДЕО)
12. 02. 2023. у 09:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)