ПУЊЕНА ПАТКА ЗА ПРАЗНИЧНИ РУЧАК: Свечано и другачије јело за вашу трпезу
ПАТКА је попут дивљачи, и има другачији, пунији укус од пилетине
ПУЊЕНА ПАТКА - састојци:
патка
2 пилеће џигерице
струк першуна
3 средине старог хлеба
1 велико јаје (или 2 мања)
шољица млека
кромпири
црни лук
бели лук
зачини (суви зачин, бибер, алева паприка, коријандер, оригано и мајчина душица)
ПУЊЕНА ПАТКА - припрема:
Набавите очишћену патку и потрудите се да изаберете краћу и ширу. Проверите како је очишћена, јер често остану трагови перја. Оперите је и намажите мешавином зачина коју сте претходно помешали. Добро утрљајте зачине у патку и премажите је зејтином. На дно плеха ставите неколико дрвених штапића - да се патка не би залепила.
Ако желите да пуните патку фил морате претходно да припремите. Напуните патку пре него што је ставите у рерну, а отвор затворите чачкалицама.
Фил се прави од исецканог црног лука који се пропржи, додају се две исецкане пилеће џигерице. Када се то пропржи, дода се мања веза исецканог пешуна. Натопи се средина хлеба у млеко, исцеди и измрви у фил. Добро се измеша и када се прохлади дода се једно велико јаје. Зачините по укусу. Напуните патку.
Очистите неколико режњева белог и један црни лук који ћете исећи на четвртине. Ставите их поред патке. Сипајте шољицу воде и покријте плех фолијом. Ставља се у максимално угрејану рерну, а пече се најмање 30 минута на високој, а онда смањите температуру на 180 степени.
Када смањите температуру, кромпир исеците на четвртине и додајте у плех. Ако је вода испарила поново додајте пола шољице воде.
Колико се дуго пече?
Ако је патка тешка 2,5 кг пече се 2,5 часа. Време печења зависи од тежине.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЗАЧИНИТЕ ЈЕЛО УКУСИМА ЈУГА: Унесите врањански дух кувања у ваше специјалитете
11. 02. 2023. у 15:00
ТАЈЛАНД НА ТАЊИРУ: Ананас пуњен пиринчем и пилетином за 20 минута (ФОТО)
10. 02. 2023. у 09:00
РУСИ ОСВОЈИЛИ КУРАХОВ? Рогов: Наше трупе подигле заставу над зградом градске управе
РУСКЕ трупе заузеле су зграду градског већа у западном делу града Куракова у ДНР и подигле на њу тробојку.
14. 12. 2024. у 13:48
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО" Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи
БОКСЕР Вељко Ражнатовић и његова супруга Богдана у мају месецу добили су трећег сина коме су дали име Исаија, а неодољиви дечак мења се из дана у дан, окружен браћом Крстаном и Жељком.
14. 12. 2024. у 20:04
Коментари (0)