ФАНТАСТИЧАН ЗАБОРАВЉЕНИ РЕЦЕПТ: Кох од пиринча омиљена посластица нашег детињства (ФОТО/ВИДЕО)
ЈЕДНОСТАВАН рецепт за савршени слаткиш.
Кох од пиринча - Састојци:
3 јајета
50 гр сувог грожђа
коцкица маслаца
шећера по жељи
мало цимета
корица лимуна
200 мл млека
100 мл воде
Кох од пиринча - Припрема:
Пиринач добро опрати и скувати. На шољу пиринча од 200 гр додати 2 шоље млека и шољу воде. Значи 3:1 течности (воде или млека).
У скуван пиринач додати суво грожђе, корица лимуна, шећера по жељи, мало цимета. Јаја умутити, додати мало шећера, па полако додавати у прохлађен пиринач и полако измешати.
Плех 22 цм пречника подмазати маслацем и посути брашном. Истрести пиринач у плех и поравнати.
Пећи на 200 степени око 50 минута. Сећи прохлађен. Уживајте у дивном десерту фантастичног укуса.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУЧАК КОЈИ ЋЕ ПРОБУДИТИ СВА ВАША ЧУЛА: Шницле у сусаму и сенфу (ВИДЕО)
06. 03. 2023. у 15:00
ФАНТАСТИЧАН РЕЦЕПТ: Штрудла са чварцима и шунком (ФОТО/ВИДЕО)
06. 03. 2023. у 12:11
ПРЕДЛОГ ЗА САВРШЕН ДОРУЧАК: Слани пуњени цветићи посути семенкама (ВИДЕО)
04. 03. 2023. у 09:00
ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава
ЛИДЕР крајње десничарске Слободарске партије Аустрије (ФПО) Херберт Кикл добио је данас мандат за формирање нове аустријске владе, а његова странка упутила је прошле године предлог резолуције аустријској Скупштини којом захтева да се парламент изјасни против признања тзв. Косова.
06. 01. 2025. у 19:41
ОВО ЈЕ УБИЦА ИЗ ЈАГОДИНЕ: Власник кафане и други мушкарац га тукли, он се вратио са "шкорпионом" и запуцао (ФОТО)
НАПАДАЧ који је вечерас убио власника кафане у Јагодини Дејана Михајловића (55) и ранио још једно лице је Саша Милосављевић Бабац (47), који има дебео досије, а осуђиван је за више кривичних дела, покушај убиства, насиље у породици.
06. 01. 2025. у 21:25
НИЈЕ САМО НОВЧИЋ: Шта се још ставља у божићну чесницу
ЗНАТЕ ли шта све може да се убаци у чесницу и чиме је допуштено заменити новчић?
05. 01. 2025. у 10:17
Коментари (0)