Реч "циабатта" у преводу значи папуча, а име је добила јер својим обликом мало подсећа на старинске папуче. Како је француски багет постајао све више популаран и у Италији, тамошњи пекари су одлучили да направе хлеб, који ће им такође служити за сендвиче. Па се сендвич са ћабатом, зове панини. Основни састојци ћабате су пшенично брашно, маслиново уље, квасац, со и вода. За њен шупљикави изглед је веома битно да се тесто не меси већ развлачи и преклапа.
21. 02. 2025. у 11:36Jована Васић
Nenad
31.07.2023. 11:59
Hoće li ki neko objasniti meru “Šolja”. Hvala
Milenko
02.08.2023. 10:34
Mera solja je mera koju znaju kuvarice i kuvari a ko nezna njemu je sve jedno. Samo opusteno