РОЛАТ ОД ТИКВИЦА: Никад их више нећете јести на другачији начин - прелепо јело
Ово јело може да буде и предјело и главно јело и доручак- шта год пожелите
Састојци за бисквитни део:
- 2 изрендане тиквице
- 4-5 јаја
- 2 кашике киселе павлаке
- 4-5 кашика брашна
- Со, бибер
- 2-3 тиквице изрезане на колутове
- 100гр. сира
Фил:
- 300гр. фета сира
- 3-4 кашике киселе павлаке
- 3-4 чена белог лука
- Со, бибер, першун, љута зачинска паприка, сенф
- 200гр. шунке
Припрема:
Изрендајте тиквице па у њих умутите јаја, павлаку, со и бибер и брашно. Излијте добијено тесто у плех, преко њега поређајте тиквице исечене на колутове, а преко тиквица рендан сир. Запеците на 200 степени Целзијуса око 20 минута.
Када се тесто са тиквицама испече, претресите га на пек папир, тако да сада доле дође ред са тивицама.
Направите фил тако што ћете измешати сир и павлаку, бели лук и зачине. Премажите бисквит том мешавином, поређајте шунку и уролајте све.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
ДА ЧОВЕК НЕ ПОВЕРУЈЕ: Погребни бизнис - ево чиме се Легија бави у затвору
ТАЈ посао му је плаћен.
18. 11. 2024. у 15:42
Коментари (0)