БРЗА ТОРТА С ПУДИНГОМ ОД ВАНИЛЕ И АНАНАСОМ: Кад немате много времена, ево решења за нешто СТВАРНО ПРЕУКУСНО
Рецепт за брзу торту са пудингом од ваниле и ананасом ће вас одушевити, невероватно освежава! Ако имате ћерку која жели да направи свој први колач, ово је рецепт за њу. А ви јој мало помозите. Осим тога, толико је неодољива посластица, да готово нико не може да јој одоли, а идеална је за лето!
Састојци:
- 1 л млека
- 3 пудинга од ваниле
- 100 г млевеног плазма кекса
- 2 брескве или 3-4 колута ананаса из конзерве
- 2 банане
- 7 кашика шећера
- 125 г маслаца
Припрема:
1. Смесу из пудинга и шећер измешати, па у то сипати 2 дл хладног млека, а остатак (8 дл) ставити на шпорет да проври, па лагано, уз непрекидно мешање, додати смесу од пудинга и шећера. Кад се згусне, склонити с ватре и додати исецкан маслац и мешати док се скроз не отопи и сједини с масом.
2. Од добијене мере узети 1/4, па у њу, док је још врућа, додати млевени кекс и сипати је у округли калуп.
3. У остатак врућег пудинга додајте на коцкице исецкано воће, па ту смесу сипајте преко смесе с кексом. Колач ставити у фрижидер да се хлади. У међувремену умутите шлаг, њиме премажите торту и декоришите је по жељи.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
РУСИ ОСВОЈИЛИ КУРАХОВ? Рогов: Наше трупе подигле заставу над зградом градске управе
РУСКЕ трупе заузеле су зграду градског већа у западном делу града Куракова у ДНР и подигле на њу тробојку.
14. 12. 2024. у 13:48
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)