БРЗА ТОРТА С ПУДИНГОМ ОД ВАНИЛЕ И АНАНАСОМ: Кад немате много времена, ево решења за нешто СТВАРНО ПРЕУКУСНО
Рецепт за брзу торту са пудингом од ваниле и ананасом ће вас одушевити, невероватно освежава! Ако имате ћерку која жели да направи свој први колач, ово је рецепт за њу. А ви јој мало помозите. Осим тога, толико је неодољива посластица, да готово нико не може да јој одоли, а идеална је за лето!

Foto: Jutjub/Printskrin/ Immer Appetitlich
Састојци:
- 1 л млека
- 3 пудинга од ваниле
- 100 г млевеног плазма кекса
- 2 брескве или 3-4 колута ананаса из конзерве
- 2 банане
- 7 кашика шећера
- 125 г маслаца
Припрема:
1. Смесу из пудинга и шећер измешати, па у то сипати 2 дл хладног млека, а остатак (8 дл) ставити на шпорет да проври, па лагано, уз непрекидно мешање, додати смесу од пудинга и шећера. Кад се згусне, склонити с ватре и додати исецкан маслац и мешати док се скроз не отопи и сједини с масом.
2. Од добијене мере узети 1/4, па у њу, док је још врућа, додати млевени кекс и сипати је у округли калуп.
3. У остатак врућег пудинга додајте на коцкице исецкано воће, па ту смесу сипајте преко смесе с кексом. Колач ставити у фрижидер да се хлади. У међувремену умутите шлаг, њиме премажите торту и декоришите је по жељи.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НИ ЛАУШ НИЈЕ ПРИМЕТИО ДО КРАЈА СНИМАЊА: Најлуђа грешка из "Боја на Косову"
ЛАУШЕВИЋ је о снимању филма "Бој на Косову" писао у књизи "Година прође, дан никад".
28. 04. 2025. у 10:32
Коментари (0)