БРЗА ТОРТА С ПУДИНГОМ ОД ВАНИЛЕ И АНАНАСОМ: Кад немате много времена, ево решења за нешто СТВАРНО ПРЕУКУСНО
Рецепт за брзу торту са пудингом од ваниле и ананасом ће вас одушевити, невероватно освежава! Ако имате ћерку која жели да направи свој први колач, ово је рецепт за њу. А ви јој мало помозите. Осим тога, толико је неодољива посластица, да готово нико не може да јој одоли, а идеална је за лето!
Састојци:
- 1 л млека
- 3 пудинга од ваниле
- 100 г млевеног плазма кекса
- 2 брескве или 3-4 колута ананаса из конзерве
- 2 банане
- 7 кашика шећера
- 125 г маслаца
Припрема:
1. Смесу из пудинга и шећер измешати, па у то сипати 2 дл хладног млека, а остатак (8 дл) ставити на шпорет да проври, па лагано, уз непрекидно мешање, додати смесу од пудинга и шећера. Кад се згусне, склонити с ватре и додати исецкан маслац и мешати док се скроз не отопи и сједини с масом.
2. Од добијене мере узети 1/4, па у њу, док је још врућа, додати млевени кекс и сипати је у округли калуп.
3. У остатак врућег пудинга додајте на коцкице исецкано воће, па ту смесу сипајте преко смесе с кексом. Колач ставити у фрижидер да се хлади. У међувремену умутите шлаг, њиме премажите торту и декоришите је по жељи.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ТРАМП ЋЕ БИТИ БЕСАН: Нова велика одлука Бајдена само пет дана пре краја мандата
ОДЛАЗЕЋИ амерички председник Џо Бајден одлучио је да ублажи санкције Куби, неколико дана пре него што новоизабрани председник Доналд Трамп ступи на дужност, у низу корака за које се очекује да ће довести до ослобађања политичких затвореника у Хавани.
15. 01. 2025. у 07:31
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)