ОРИГИНАЛНИ ЧИЗКЕЈК ПО ДЕТАЉНОМ РЕЦЕПТУ ЗА ПОЧЕТНИКЕ: Нема једноставнијег начина, а успева чак и неискусним домаћицама

16. 08. 2023. у 21:00

Уколико сте почетник у кухињи а желели би сте да спремите неку посластицу за породицу и пријатеље, овај рецепт је идеално решење за вас!

ОРИГИНАЛНИ ЧИЗКЕЈК ПО ДЕТАЉНОМ РЕЦЕПТУ ЗА ПОЧЕТНИКЕ: Нема једноставнијег начина, а успева чак и неискусним домаћицама

Foto: Jutjub/Printskrin/Jaja i kobaja

Детаљан рецепт за чизкејк са бобичастим воћем идеалан за почетнике.

КОРА

  • Помешати 300г млевеног кекса (препорука - плазма)
  • 125г отопљеног маргарина/путера и мало млека (50 - 100мл), тек толико да се кора лепо обликује.
  • Умесити кору рукама па пребацити у калуп.
  • По жељи додати шећер у праху.

БЕЛИ ФИЛ

 
  • Умутити 500мл слатке павлаке у чврст снег.
  • Додати 400г несланог (неутралног) сира (препорука Елла сир)
  • Додати шећер у праху по укусу 50-100г, (савет-додавати кашику по кашику па пробати, нема потребе додавати ни превисе сецера јер је слатка павлака већ сама по себи слатка).
  • Додати кесицу истопљеног желатина (припремити по упутству са кесице). Додавати мало по мало и мутити миксером. Када се све изједначи сипати преко коре.

ВОЋНИ ФИЛ

Воће по избору прокувати у шерпици са шећером (по укусу). Количина воћа је произвољна (ја углавном користим од 400 до 800г воћа).

Када добијете кашасту смесу тада је готово. Оставити да се у потпуности охлади, зато вам је мој савет да воће припремите на поцетку како би се охладило за време прављена коре и фила.
Додати кесицу истопљеног желатина и добро промешати па сипати преко фила. Оставити у фрижидеру на пар сати или преко ноци.

Савет:

Уколико будете користили јагоде или вишње обавезно када се воће охлади, убацити у блендер како би се направила каша. Када су малине у питању нема потребе.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТРАМП ЋЕ БИТИ БЕСАН: Нова велика одлука Бајдена само пет дана пре краја мандата

ТРАМП ЋЕ БИТИ БЕСАН: Нова велика одлука Бајдена само пет дана пре краја мандата

ОДЛАЗЕЋИ амерички председник Џо Бајден одлучио је да ублажи санкције Куби, неколико дана пре него што новоизабрани председник Доналд Трамп ступи на дужност, у низу корака за које се очекује да ће довести до ослобађања политичких затвореника у Хавани.

15. 01. 2025. у 07:31

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (0)

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било