ОВАКО ТУРЦИ ПРАВЕ УРМАШИЦЕ: Нема сочније посластице, а ни једноставније припреме од ове
Начин на који Турци спремају урмашице је веома једноставан, а укус ове посластице обара с ногу.
Foto: Jutjub/Printskrin/Binin Sahan
Састојци:
Агда сируп:
- 600 милилитара воде
- 500 грама шећера
- 10 грама ванилин шећера
- 3 кришке лимуна
Колач:
- 1 цело јаје + 1 жуманце
- 75 грама шећера
- 70 милилитара биљног уља
- 200 грама путера
- 250 грама брашна за колаче
- 250 грама хлебног брашна
- 1/4 кашичице прашка за пециво
Припрема:
Агда:
Сипати шећер и ванилин шећер у воду и ставити да се кува око 10 минута, па додати лимун. Колач: Умутити јаје + жуманце, па уз непрестано мућење додати шећер и уље. Све добро сјединити, па додати маслац, брашно и прашак за пециво. Руком све сјединити и формирати смесу, па прекрити пластичном фолијом и оставити у фрижидер да одстојио око 20 минута. Руком узимати по мање делове смесе и стављати их на ренде како би се формирао колач, а затим ређати у плех. Пећи на 200 степени око 20 минута.
Прелити врућ колач агдом, па ставити на хлађење.
Пријатно!
Препоручујемо
СЛАТКА ПОГАЧА: Мекано тесто пуњено чоколадом је посластица коју нико не пропушта
16. 08. 2023. у 21:00
ВЕЛИКИ СТРАХ ЗАВЛАДАО У ЕВРОПИ Зеленског упозоравају: "Ништа не потписуј"
ЕВРОПСКИ челници потајно саветују украјинског председника Володимира Зеленског да буде опрезан поводом напора Сједињених Држава да постигну мировни споразум са Русијом.
07. 12. 2025. у 08:38
НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ, ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ВОЗИЛА Откривено како је дошло до несреће у којој су погинули Ана Радовић и Александар
ОТКРИВЕНИ су нови детаљи из истраге трагичне саобраћајне несреће у којој су страдали Ана Радовић (20) и Александар Масалушић (37).
07. 12. 2025. у 07:16
ДРСКО: Јелисавета Орашанин БЕЗ ДОЊЕГ ВЕША шета улицом (ФОТО)
ГЛУМИЦА Јелисавета Орашанин поново је привукла сву пажњу када се појавила у комбинацији која је изазвала праву буру на мрежама.
06. 12. 2025. у 20:35
Коментари (0)