ПОСНА БАЈАДЕРА СПРЕМНА ЗА 20 МИНУТА: Подједнако укусна као и мрсна, а може да стоји и до недељу дана

19. 08. 2023. у 18:00

ДОНОСИМО вам рецепт за најлепшу посну бајадеру која је неизоставан део сваке славске трпезе.

ПОСНА БАЈАДЕРА СПРЕМНА ЗА 20 МИНУТА: Подједнако укусна као и мрсна, а може да стоји и до недељу дана

Foto: Jutjub/Printskrin/

Бајадера с разлогом важи за краљицу ситних колача, а ова посна варијанта одлична је јер можете да је припремите неколико дана раније. Чувајте је у фрижидеру до недељу дана, у калупу који сте после хлађења ставили у кесу или прекрили фолијом.

Састојци:

  • 300 г посног млевеног кекса
  • 200 г млевених ораха
  • 250 г шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 10 кашика воде
  • 200 г посног маргарина
  • 150 г посне чоколаде за кување

За глазуру:

  • 3 кашике шећера
  • 3 кашике воде
  • 3 кашике уља
  • 100 г посне чоколаде за кување

Припрема:

У шерпу сипајте шећер, воду и ванил-шећер, па кувајте док не проври. Скините са рингле, додајте маргарин и мешајте док се маргарин не отопи. Потом додајте млевени кекс и млевене орахе, па све добро сједините. Добијену смесу поделите на два дела. Један оставите жут, а у други додајте растопљену чоколаду.

У правоугаони плех најпре сипајте део са чоколадом, а онда и други део смесе. Оставите у фрижидеру. Глазуру направите тек кад се колач у потпуности стегне. У шерпицу сипајте уље, воду, шећер, маргарин и чоколаду за кување, па мешајте на рингли док се сви састојци не сједине. Док је глазура топла прелијте је преко колача и оставите да се охлади. Потом исцеите бајадеру на коцке или штанглице и служите.

(Курир Стил)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

МИСЛИМО ДА ЈЕ ГОТОВО, НЕ МИСЛИМ ДА ЋЕ СЕ ПОНОВО СУКОБИТИ Трамп о сукобу Израела и Ирана, али и о рату у Украјини