ХИЛАНДАРСКА ТОРТА ВАЖИ ЗА КРАЉИЦУ ЧОКОЛАДНИХ ПОСЛАСТИЦА: Рецепт стар 200 година са Свете Горе осваја свакога
Рецепт за Хиландар торту мора имати свака домаћица!
Шта вам је све потребно?
За патишпањ:
- 10 јаја
- 10 кашика шећера
- 10 кашика млевених ораха
- 2 кашике какаоа
За фил:
- 5 јаја
- 300 г чоколаде за кување
- 125 г путера
- 5 кашика шећера
За декорацију:
- 50 г млевених ораха
- мало рендане црне и беле чоколаде
Како се припрема?
Умутите јаја са шећером, па додајте какао, млевене орахе и мешајте док се смеса не сједини. Тесто сипајте у округли калуп за печење обложен пек-папиром. Пеците у загрејаној рерни на 200°C неких 40 минута.
Отопите путер и чоколаду и склоните са шпорета. Одвојите беланца од жуманаца, па беланца умутите у чврст шне заједно са шећером. Затим умутите жуманца, додајте истопљену и охлађену чоколаду и лепо сједините миксером. Затим додајте шне и лагано све добро сједините. Оставите да се стегне у фрижидеру.
Патишпањ исеците на два једнака дела. Прву кору премажите филом, па ставите другу кору и затим целу торту премажите филом. Ивице обложите млевеним орасима. Орахе поспите и на крајеве горње површине. Средину торте декоришите ренданом белом и црном чоколадом.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВЕДРАНА РУДАН САОПШТИЛА ДА УМИРЕ: Потресна објава хрватске списатељице
ХРВАТСКА списатељица Ведрана Рудан месецима се бори с канцером, а сада је објавила тужну колумну у којој је саопштила "да умире".
15. 01. 2025. у 10:17
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)