ТОРТА ВРУЋ ВЕТАР: За све југоносталгичаре, десерт посвећен Љубиши Самарџићу
САВРШЕНА торта за све прилике, свечана, заситна и домаћа.

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Deda Miletova Kuhinja
Потребно је:
За кору:
5 беланаца
10 кашика прах шећера
5 кашика млевених ораха
2 кашике брашна
(ово су мере за 1 кору, а потребно их је направити 3)
Фил :
1 л млека
10 кашика шећера
9 кашика брашна
250 г шећера у праху
250 г маслаца
150 г млевених ораха
200 г чоколаде за кување
2-3 кесице шлага од ваниле

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Deda Miletova Kuhinja
Припрема:
Умутите беланца са шећером, па додајте брашно и орахе и лагано промешајте. Пеците такве три корице и оставите их да се охладе.
Фил направите тако што ћете у 1л млека да скувате умућена жуманца са шећером и брашном. Када се фил скува, прохладите га па у њега умешајте маслац и шећер. Раздвојите фил на два дела, у један део додајте чоколаду, а у други орахе. Умутите и шлаг од ваниле посебно у чинију.
Филујте кору тако што прво стављате шлаг од ваниле, па жути фил, па корица, па шлаг од ваниле па тамни фил. Преко ставите и жути и тамни фил и украсите орасима.
(Стил Курир)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)