ТОРТА ВРУЋ ВЕТАР: За све југоносталгичаре, десерт посвећен Љубиши Самарџићу
САВРШЕНА торта за све прилике, свечана, заситна и домаћа.

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Deda Miletova Kuhinja
Потребно је:
За кору:
5 беланаца
10 кашика прах шећера
5 кашика млевених ораха
2 кашике брашна
(ово су мере за 1 кору, а потребно их је направити 3)
Фил :
1 л млека
10 кашика шећера
9 кашика брашна
250 г шећера у праху
250 г маслаца
150 г млевених ораха
200 г чоколаде за кување
2-3 кесице шлага од ваниле

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Deda Miletova Kuhinja
Припрема:
Умутите беланца са шећером, па додајте брашно и орахе и лагано промешајте. Пеците такве три корице и оставите их да се охладе.
Фил направите тако што ћете у 1л млека да скувате умућена жуманца са шећером и брашном. Када се фил скува, прохладите га па у њега умешајте маслац и шећер. Раздвојите фил на два дела, у један део додајте чоколаду, а у други орахе. Умутите и шлаг од ваниле посебно у чинију.
Филујте кору тако што прво стављате шлаг од ваниле, па жути фил, па корица, па шлаг од ваниле па тамни фил. Преко ставите и жути и тамни фил и украсите орасима.
(Стил Курир)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ БИ-БИ-СИ-ЈА О ТРАМПУ МЛАЂЕМ: За нас је важно да превазиђемо оптерећења из 1999. године
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се грађанима из Палате Србија, а питање му је поставио новинар Би-Би-Си-ја о сусрету са Доналдом Трампом Млађим.
14. 03. 2025. у 19:17

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно
ПОЈАВЉИВАЊЕ руског председника Владимира Путина у Курској области у униформи је сигнал који говори о одлучности да се у најскорије време заврши операција ослобађања Курске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару Павлу Зарубину за ТВ „Русија 1“.
13. 03. 2025. у 15:32

ПОСВАЂАО СРБЕ И ХРВАТЕ: Маск рекао ОДАКЛЕ је Тесла и КОЈЕ је националности
ПРЕКО 13.000 лајкова је добио овај пост власника "Тесле".
13. 03. 2025. у 21:39
Коментари (0)