У ЈУГОСЛАВИЈИ ЈЕ БИЛА ОМИЉЕНА, А САВРЕМЕНЕ ДОМАЋИЦЕ ЈЕ ЗАБОРАВИЛЕ: Песак торта - Невероватно је кремаста, топи се у устима и не пече се
ПЕСАК торта је красила трпезе у свим кућама у Југославији, а посебно су је обожавала деца.
Прави се за 45 минута и то без паљена шпорета! Ова посластица и врло декоративно изгледа, а колико има добар укус - уверите се сами!
Састојци за ову посебну торту:
За 3 фила:
1 л млека
130 г шећера
4 пудинга од ваниле
200г путера собне температуре
120 г прах шећера
150 г млевеног кекса
120 г кокоса
170 г млевених ораха
За ганаш:
50 г млечне чоколаде
50 г црне чоколаде
100 мл слатке павлаке
Припрема:
Од литре млека одвојите 250 мл, па у тих 250 мл размутите пудинге а остатак млека ставите да се кува са шећером. Када млеко проври, додајте размућену пудинг смесу, мешајте и кувајте док не проври још једном. Затим смесу прекријте стреч фолијом и оставите да се потпуно охлади.
Након тога пенасто умутите путер и прах шећер и додајте их у охлађену пудинг смесу. Све заједно добро умутите и поделите фил на три дела, пише Слатка домаћица.
У један фил додајте млевени кекс, у други кокос, у трећи орахе. Сада у калупу пречника 22 цм распредите филове, прво плазма, па кокос, па на крају орах фил. Ставите у фрижидер на најмање два сата.
Направите ганаш, ставите све састојке у шерпицу, загрејте и мешајте на средњој температури док се не истопи и сједини. На крају ганашом полако прелијте преко фила и вратите торту на хлађење док се ганаш не стегне.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ГАЛА РУЧАК ОД ШЕСТ САСТОЈАКА: Сочније месо и кромпир нећете пробати (ВИДЕО)
18. 10. 2023. у 12:27
ТОРТА ВРУЋ ВЕТАР: За све југоносталгичаре, десерт посвећен Љубиши Самарџићу
16. 10. 2023. у 18:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)