У ЈУГОСЛАВИЈИ ЈЕ БИЛА ОМИЉЕНА, А САВРЕМЕНЕ ДОМАЋИЦЕ ЈЕ ЗАБОРАВИЛЕ: Песак торта - Невероватно је кремаста, топи се у устима и не пече се

Novosti online

19. 10. 2023. у 16:00

ПЕСАК торта је красила трпезе у свим кућама у Југославији, а посебно су је обожавала деца.

У ЈУГОСЛАВИЈИ ЈЕ БИЛА ОМИЉЕНА, А САВРЕМЕНЕ ДОМАЋИЦЕ ЈЕ ЗАБОРАВИЛЕ: Песак торта - Невероватно је кремаста, топи се у устима и не пече се

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Јецеине кулинарије

Прави се за 45 минута и то без паљена шпорета! Ова посластица и врло декоративно изгледа, а колико има добар укус - уверите се сами!

Састојци за ову посебну торту:

За 3 фила:

1 л млека
130 г шећера
4 пудинга од ваниле
200г путера собне температуре
120 г прах шећера
150 г млевеног кекса
120 г кокоса
170 г млевених ораха

 

За ганаш:

50 г млечне чоколаде
50 г црне чоколаде
100 мл слатке павлаке

Фото: Принтскрин Јутјуб/Јецине кулинарије

 

Припрема:

Од литре млека одвојите 250 мл, па у тих 250 мл размутите пудинге а остатак млека ставите да се кува са шећером. Када млеко проври, додајте размућену пудинг смесу, мешајте и кувајте док не проври још једном. Затим смесу прекријте стреч фолијом и оставите да се потпуно охлади.

Након тога пенасто умутите путер и прах шећер и додајте их у охлађену пудинг смесу. Све заједно добро умутите и поделите фил на три дела, пише Слатка домаћица.

У један фил додајте млевени кекс, у други кокос, у трећи орахе. Сада у калупу пречника 22 цм распредите филове, прво плазма, па кокос, па на крају орах фил. Ставите у фрижидер на најмање два сата.

Направите ганаш, ставите све састојке у шерпицу, загрејте и мешајте на средњој температури док се не истопи и сједини. На крају ганашом полако прелијте преко фила и вратите торту на хлађење док се ганаш не стегне.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

ОТВОРЕНА НОВА ФИЛИЈАЛА ADRIATIC БАНКЕ У КОМПЛЕКСУ SKYLINE