ОМИЉЕНИ КОЛАЧИЋИ СТАРЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ: Домаћице су се такмичиле чији ће падобранци бити лепши, а лако се праве
ПАДОБРАНЦИ су старински колач који је био радо виђен на трпези широм бивше Југославије, а овај једноставни рецепт гарантује да ће вам успети из прве.

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Kuvaj uzivо
Састојци:
За бисквит:
3 беланцета
300 г шећера
300 г млевених ораха
сок од лимуна
За фил:
3 жуманцета Фото: Принтскрин Јутјуб/ Kuvaj uzivо
3 кашике шећера у праху
125 г путера
100 г чоколаде за кување
Припрема:
Беланца чврсто умутите са шећером, а када почне да се прави снег, додајте две кашике лимуновог сока, па још мало умутите тако да добијете чврст шне. На крају пажљиво ручно умешајте млевене орахе. Кашичицом или помоћу шприца обликујте мање лоптице и ређајте пуслице на подмазан плех или на пек-папир. Трудите се да буду што мање и да оставите већи размак између сваке пуслице јер ће током печења нарасти. Пеците их у рерни на 150 степени око пола сата. Водите рачуна да вам пуслице остану што више беле.

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Kuvaj uzivо
Док чекате да се пуслице осуше, припремите фил. У чинији добро умутите жуманца са шећером у праху, па додајте омекшали путер и чоколаду коју сте отопили на пари. Охлађене пуслице испрскајте отопљеном чоколадом, а не морате, на сваку нанесите фил и спајајте по две, као ванилице. Падобранце оставите да мало одстоје да би омекшали и потом их служите.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)