НАЈЛЕПША ТОРТА ОД КЕСТЕНА ЈЕ ОНА БЕЗ БРАШНА И ШЕЋЕРА: Лако се прави, а изгледа као да сте је купили у посластичарници
ОВА торта од кестена и чоколаде без брашна и шећера идеална је за прве јесење дане јер је једноставна за припрему, а изузетно укусна и лепо изгледа.
Састојци:
225 грама црне чоколаде
Прстохват соли
125 грама маслаца
500 гр замрзнутог кестен пиреа
2 кашике рума
За прелив:
100 грама црне чоколаде
250 милилитара павлаке за шлаг
неколико капи екстракта од ваниле
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени. Одвојите беланца од жуманаца и у посебној посуди уз додатак мало соли умутите беланца у снег. У другој посуди умутите жуманца, кестен пире и маслац. У смесу лагано додајте половину снега од беланаца, рум и растопљену чоколаду. Све измиксајте те у смесу додајте и остатак снега.
Калуп за торту премажите маслацом или обложите папиром за печење, па смесу сипајте у калуп. Пеците торту 40 до 60 минута.
Напомена: Торта мора остати нешто мекша у средини па ако користите трик с чачкалицом како бисте проверили да је ли торта печена – чачкалица у овом случају не треба да буде чиста.
Торту извадите из калупа пустите је да се хлади, а ви припремите глазуру.
Измрвите чоколаду и отопите је на пари. Прелијте павлаком, додајте неколико капи екстракта од ваниле и мешајте док не добијете једнобојну, смеђу смесу. Док је смеса још врућа прелијте је преко торте, декоришите кестењем у чоколади или карамели.
Пријатно!
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)