НАЈЛЕПША ТОРТА ОД КЕСТЕНА ЈЕ ОНА БЕЗ БРАШНА И ШЕЋЕРА: Лако се прави, а изгледа као да сте је купили у посластичарници
ОВА торта од кестена и чоколаде без брашна и шећера идеална је за прве јесење дане јер је једноставна за припрему, а изузетно укусна и лепо изгледа.
Фото: Принтскрин Јутјуб
Састојци:
225 грама црне чоколаде
Прстохват соли
125 грама маслаца
500 гр замрзнутог кестен пиреа
2 кашике рума
За прелив:
100 грама црне чоколаде
250 милилитара павлаке за шлаг
неколико капи екстракта од ваниле
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени. Одвојите беланца од жуманаца и у посебној посуди уз додатак мало соли умутите беланца у снег. У другој посуди умутите жуманца, кестен пире и маслац. У смесу лагано додајте половину снега од беланаца, рум и растопљену чоколаду. Све измиксајте те у смесу додајте и остатак снега.
Калуп за торту премажите маслацом или обложите папиром за печење, па смесу сипајте у калуп. Пеците торту 40 до 60 минута.
Фото: Принтскрин Јутјуб
Напомена: Торта мора остати нешто мекша у средини па ако користите трик с чачкалицом како бисте проверили да је ли торта печена – чачкалица у овом случају не треба да буде чиста.
Торту извадите из калупа пустите је да се хлади, а ви припремите глазуру.
Измрвите чоколаду и отопите је на пари. Прелијте павлаком, додајте неколико капи екстракта од ваниле и мешајте док не добијете једнобојну, смеђу смесу. Док је смеса још врућа прелијте је преко торте, декоришите кестењем у чоколади или карамели.
Пријатно!
(Стил)
СУТРА СЛАВИМО АРАНЂЕЛОВДАН: Постоји веровање да се не спрема жито, ево шта је истина
СРПСКА православна црква сутра ће прославити Сабор Светог Архангела Михаила, у народу познатом као Аранђеловдан.
20. 11. 2025. у 22:23
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
АРНАУТОВИЋ ЕМОТИВАН: Пет година имам проблем са супругом
ИЗУЗЕТНО емотиван био је капитен Аустрије Марко Арнаутовић након великог успеха у квалификацијама за Мундијал.
20. 11. 2025. у 12:40
Коментари (0)