НАЈЛЕПША ТОРТА ОД КЕСТЕНА ЈЕ ОНА БЕЗ БРАШНА И ШЕЋЕРА: Лако се прави, а изгледа као да сте је купили у посластичарници
ОВА торта од кестена и чоколаде без брашна и шећера идеална је за прве јесење дане јер је једноставна за припрему, а изузетно укусна и лепо изгледа.
Састојци:
225 грама црне чоколаде
Прстохват соли
125 грама маслаца
500 гр замрзнутог кестен пиреа
2 кашике рума
За прелив:
100 грама црне чоколаде
250 милилитара павлаке за шлаг
неколико капи екстракта од ваниле
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени. Одвојите беланца од жуманаца и у посебној посуди уз додатак мало соли умутите беланца у снег. У другој посуди умутите жуманца, кестен пире и маслац. У смесу лагано додајте половину снега од беланаца, рум и растопљену чоколаду. Све измиксајте те у смесу додајте и остатак снега.
Калуп за торту премажите маслацом или обложите папиром за печење, па смесу сипајте у калуп. Пеците торту 40 до 60 минута.
Напомена: Торта мора остати нешто мекша у средини па ако користите трик с чачкалицом како бисте проверили да је ли торта печена – чачкалица у овом случају не треба да буде чиста.
Торту извадите из калупа пустите је да се хлади, а ви припремите глазуру.
Измрвите чоколаду и отопите је на пари. Прелијте павлаком, додајте неколико капи екстракта од ваниле и мешајте док не добијете једнобојну, смеђу смесу. Док је смеса још врућа прелијте је преко торте, декоришите кестењем у чоколади или карамели.
Пријатно!
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)