МОГУ ДА СТОЈЕ У ФРИЖИДЕРУ И НЕДЕЉУ ДАНА: Посне лешник бајадере

Novosti online

01. 12. 2023. у 14:00

УКУС ће вас одушевити и неће се променит ни после недељу дана у фрижидеру.

МОГУ ДА СТОЈЕ У ФРИЖИДЕРУ И НЕДЕЉУ ДАНА: Посне лешник бајадере

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

* 150 мл воде,

* 200 г шећера,
* 100 г маргарина (посни),
* 200 г посне чоколаде (100 г у колач, а 100 г за глазуру),
* 200 г млевеног кекса (може да варира до 250 г, зависно колико је кекс сув и колико дуго сте кували шећер, воду и маргарин),
* 200 г млевеног печеног лешника,
* 2 кашике уља.

Припрема:

У мању шерпу ставите воду и шећер, па насецкајте маргарин. Све заједно ставити на ватру да проври. Када проври и скоро се маргарин отопио, додати чоколаду, па мешати док се и она не отопи и сједини, неких 2–3 минута.

Склонити са ватре, па одмах умешати лешнике и кекс и добро промешати. У калуп димензија приближно 25 x 12 цм ставити папир за печење па истрести целу смесу и поравнати.

Отопити чоколаду са уљем на пари или загревајући у микроталасној на средњој температури, по 20 секунди све док се све не отопи. Чоколаду добро промешати, да се сједини са уљем, па прелити преко колача. Оставити да се охлади и додатно стегне у фрижидеру, па исећи на штанглице и послужити.

Колач нема млека и јаја па може да стоји и више од недељу дана, а укус се не мења.

Чувајте га у фрижидеру, у калупу који сте после хлађења ставили у кесу или прекрили фолијом.

(Супер жена)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
18 ЗЕМАЉА ЈЕ ГЛАСАЛО ПРОТИВ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Ово су прави пријатељи Србије (ФОТО)

18 ЗЕМАЉА ЈЕ ГЛАСАЛО ПРОТИВ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Ово су прави пријатељи Србије (ФОТО)

СРАМНА резолуција о Сребреници усвојена је данас у Генералној Скупштини УН, али је на гласању било више уздржаних и против укупно, него оних земаља који су резолуцију подржали.

23. 05. 2024. у 18:44

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

(УЖИВО) ПОРАЗ ЗАПАДА И ЊИХОВИХ УЦЕНА: Усвојена срамна Резолуција - у збиру више гласова против и уздржаних него за