МОГУ ДА СТОЈЕ У ФРИЖИДЕРУ И НЕДЕЉУ ДАНА: Посне лешник бајадере
УКУС ће вас одушевити и неће се променит ни после недељу дана у фрижидеру.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Састојци:
* 150 мл воде,
* 100 г маргарина (посни),
* 200 г посне чоколаде (100 г у колач, а 100 г за глазуру),
* 200 г млевеног кекса (може да варира до 250 г, зависно колико је кекс сув и колико дуго сте кували шећер, воду и маргарин),
* 200 г млевеног печеног лешника,
* 2 кашике уља.
Припрема:
У мању шерпу ставите воду и шећер, па насецкајте маргарин. Све заједно ставити на ватру да проври. Када проври и скоро се маргарин отопио, додати чоколаду, па мешати док се и она не отопи и сједини, неких 2–3 минута.
Склонити са ватре, па одмах умешати лешнике и кекс и добро промешати. У калуп димензија приближно 25 x 12 цм ставити папир за печење па истрести целу смесу и поравнати.
Отопити чоколаду са уљем на пари или загревајући у микроталасној на средњој температури, по 20 секунди све док се све не отопи. Чоколаду добро промешати, да се сједини са уљем, па прелити преко колача. Оставити да се охлади и додатно стегне у фрижидеру, па исећи на штанглице и послужити.
Колач нема млека и јаја па може да стоји и више од недељу дана, а укус се не мења.
Чувајте га у фрижидеру, у калупу који сте после хлађења ставили у кесу или прекрили фолијом.
(Супер жена)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КРОМПИР И МЕСО КАКО СУ ИХ СПРЕМАЛЕ НАШЕ БАКЕ: Традиционални турски ручак (ВИДЕО)
29. 11. 2023. у 15:05

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - КРАХ БРАКА АНЕ ИВАНОВИЋ И БАСТИЈАНА: Швајнштајгер скинуо бурму (ФОТО)
АКО се уопште и сумњало у развод Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера, сада дилеме више нема.
18. 04. 2025. у 07:51
Коментари (0)