МОГУ ДА СТОЈЕ У ФРИЖИДЕРУ И НЕДЕЉУ ДАНА: Посне лешник бајадере

Novosti online

01. 12. 2023. у 14:00

УКУС ће вас одушевити и неће се променит ни после недељу дана у фрижидеру.

МОГУ ДА СТОЈЕ У ФРИЖИДЕРУ И НЕДЕЉУ ДАНА: Посне лешник бајадере

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

* 150 мл воде,

* 200 г шећера,
* 100 г маргарина (посни),
* 200 г посне чоколаде (100 г у колач, а 100 г за глазуру),
* 200 г млевеног кекса (може да варира до 250 г, зависно колико је кекс сув и колико дуго сте кували шећер, воду и маргарин),
* 200 г млевеног печеног лешника,
* 2 кашике уља.

Припрема:

У мању шерпу ставите воду и шећер, па насецкајте маргарин. Све заједно ставити на ватру да проври. Када проври и скоро се маргарин отопио, додати чоколаду, па мешати док се и она не отопи и сједини, неких 2–3 минута.

Склонити са ватре, па одмах умешати лешнике и кекс и добро промешати. У калуп димензија приближно 25 x 12 цм ставити папир за печење па истрести целу смесу и поравнати.

Отопити чоколаду са уљем на пари или загревајући у микроталасној на средњој температури, по 20 секунди све док се све не отопи. Чоколаду добро промешати, да се сједини са уљем, па прелити преко колача. Оставити да се охлади и додатно стегне у фрижидеру, па исећи на штанглице и послужити.

Колач нема млека и јаја па може да стоји и више од недељу дана, а укус се не мења.

Чувајте га у фрижидеру, у калупу који сте после хлађења ставили у кесу или прекрили фолијом.

(Супер жена)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ХАОС! Доналд Трамп донео одлуку која би могла да изазове озбиљан проблем