СИМФОНИЈА УКУСА: Обожаваћете - Посну маркизу, торту без печења и кувања
НИЈЕ вам потребна ни рерна ни шпорет. Ако волите Маркиза торту, можете да је направите и као посну.

Фото Shutterstock
Идеална за свечану и славску трпезу, ваши гости ће бити одушевљени.
Потребно:
* 300 грама посног кекса
* 250 грама посног маргарина
* 250 грама шећера у праху
* 200 грама млевених лешника
* 200 грама посне чоколаде
Припрема:
Прво умутите пенасто маргарин са шећером у праху, па додајтенмлевене лешнике и лагано промешајте. Затим додајте чоколаду коју сте отопили на пари, па све добро сједините.
Умачите кекс или у мало воде или сока, па ређајте на одговарајућу тацну. Мажите фил преко кекса. Онда ређајте ред кекса, ред фила, у неком ужем калупу, за што лепши изглед торте. На крају, украсите чоколадом и лешницима па ставите у фрижидер на неколико сати.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МОГУ ДА СТОЈЕ У ФРИЖИДЕРУ И НЕДЕЉУ ДАНА: Посне лешник бајадере
01. 12. 2023. у 14:00

ОВАКО ГА ПРАВЕ ИТАЛИЈАНИ, ОВА 2 САСТОЈКА СУ КЉУЧНА: Болоњезе сос
29. 11. 2023. у 20:13

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)