СИМФОНИЈА УКУСА: Обожаваћете - Посну маркизу, торту без печења и кувања

Novosti online

10. 12. 2023. у 12:15

НИЈЕ вам потребна ни рерна ни шпорет. Ако волите Маркиза торту, можете да је направите и као посну.

СИМФОНИЈА УКУСА: Обожаваћете - Посну маркизу, торту без печења и кувања

Фото Shutterstock

Идеална за свечану и славску трпезу, ваши гости ће бити одушевљени.

Потребно:

* 300 грама посног кекса
* 250 грама посног маргарина
* 250 грама шећера у праху
* 200 грама млевених лешника
* 200 грама посне чоколаде

Припрема:

Прво умутите пенасто маргарин са шећером у праху, па додајтенмлевене лешнике и лагано промешајте. Затим додајте чоколаду коју сте отопили на пари, па све добро сједините.

Умачите кекс или у мало воде или сока, па ређајте на одговарајућу тацну. Мажите фил преко кекса. Онда ређајте ред кекса, ред фила, у неком ужем калупу, за што лепши изглед торте. На крају, украсите чоколадом и лешницима па ставите у фрижидер на неколико сати.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

АЛТА Банци награда за најбрже растућу банку у Србији