ОМИЉЕНИ СПОЈ УКУСА ЗА САВРШЕНУ ПОСЛАСТИЦУ: Чоколадне орах коцке, укус личи на кремасту торту

Novosti online

12. 12. 2023. у 07:26

Фантастичне и укусне, сличне реформ торти.

ОМИЉЕНИ СПОЈ УКУСА ЗА САВРШЕНУ ПОСЛАСТИЦУ: Чоколадне орах коцке, укус личи на кремасту торту

Фото Shutterstock

Потребно:

Кора    

* Беланца 10
* Шећера, 250 г
* Ораха млевених, 250 г
* Брашно просејано, 3 кашике

Фил    

* Чоколада, 200 г

* Слатка павлака, 200 мл

Глазура    

* Млечне чоколаде,150 г
* Слатка павлака, 200мл
* Путера,1 кашика

Припрема:

- Прво направити фил: чоколаду исецкајте ситно, слатку павлаку загрејте до врења, не сме да прокува, па прелијте преко чоколаде, измешајте лагано варјачом да се добије фина глатка, сјајна смеса. Оставити у фрижидеру да одстоји 3 ч. Беланаца умутити лагано миксером да се добије средње чвршћа смеса, па постепено додавати шећер. Измиксајте и добићете густу смесу. Лагано додајте орахе и брашно мешајући варјачом. Смесу сипати у велику теспсију обложену пек-папиром и пећи на 200°C око 25 минута. Печену кору охладити па исећи на три једнака дела краћом страном, добићете три једнаке коре.

Охлађену чоколаду измиксајте пенасто. Поделите на два једнака дела, па прву кору премазати половином фила, прекрити другом кором па премазати другом половином фила, одозго прекрити трећом кором. Причврстити да буде једнако свугде. У међувремену отопити 150 г чоколаде у течној павлаци, додамо кашику путера и добро измешати. Оставити са стране да се охлади. Течни ганажом прелити охлађен колач па вратити у фрижидер да се стегне. Одозго изрендати чоколаду. Сећи на коцке и уживати.

(Super recepti/Žena)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈЛЕПША КУПАЛИШТА ЧЕКАЈУ НА ВАС: Летња сезона почиње, a Србија нуди безброј савршених оаза мира