КРЕМАСТА ГЛАЗУРА СА КАФОМ И МЕКАНЕ КОРЕ : Неодољива Чоко-ванила торта најлепши спој укуса
ЧОКОЛАДНЕ торте су увек добар избор за свечане и празничне трпезе.
 
                                                                                    Фото Shutterstock
Тортаса чоколадом и ванилом прави је класик међу посластицама. Ова посластица прави се од 2 чоколадне коре у које иде и кафа, а између њих се налази крем и кора са ванилом. Глазура је изузетно кремаста, а нема сумње да ће се укус допасти свима.
Потребно:
* 3 шоље брашна
* 1,5 кашичица прашка за пециво
* 1 кашичица соде бикарбоне
* 1,5 кашичица соли
* 1,5 шоља путера
* 2 шоље шећера
* 4 јајета
* 1/4 шоље грчког јогурта
* 1,5 шоља пуномасног млека
* 1 кашика екстракта од ваниле
* 3/4 шоље какао праха
* 1/4 шоље вреле кафе
За глазуру:
* 2 шоље омекшалог путера
* 4 шоље шећера у праху
* 1 кашика екстракта од ваниле
* 1/2 шоље какао праха
* 1/4 шоље слатке павлаке
Рецепт за торту са чоколадом и ванилом:
У чинији помешајте брашно, прашак за пециво, соду бикарбону и со. У другој чинији умутите путер и шећер, Убацујте јаја једно по једно и миксајте. Убаците грчки јогурт и екстракт од ваниле, па миксајте док се сви састојци не сједине. Постепено додајте мешавину сувих састојака и млеко, па миксајте на мањој брзини. Одвојите 1/3 смесе, а у преостали део убаците какао прах и кафу. Смесу са чоколадом и кафом пребаците у 2 иста плеха, а одвоједни остатак у трећи плех. Пеците коре за торту 25-30 минута на 180°Ц.
Оставите да се коре охладе 5 минута, извадите из плеха, ножен остружите површински слој и оставите да се потпуно охладе покривене. Почните са прављењем глазуре тако што ћете умиксати путер и шећер у праху, па додајте екстракт од ваниле и поново умиксајте. Једну шољу глазуре оставите са стране. У преостали део, додајте како прах и спајте слатку павлаку и миксајте око 4 минута, док не добијете светлији крем. Једну чоколадну кору премажите делом чоколадне глазуре. Преклопите другом кором од ваниле, па премажите торту глазуром одвојеном са стране. Поклопите другом чоколадном кором, па премажите остатак чоко глазуре. Виљушком можете декорисати чоколадну глазуру на торти.
(StvarUkusa)
Препоручујемо
 
                    
                    СИМФОНИЈА УКУСА: Обожаваћете - Посну маркизу, торту без печења и кувања
10. 12. 2023. у 12:15
 
                    
                    ОВАКВУ ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ! Мимоза са печуркама, да чула укуса уживају
10. 12. 2023. у 14:00
 
                    
                    ТРАДИЦИОНАЛНО ЈЕЛО КОЈЕ СРБИ ОБОЖАВАЈУ: Слана сарма торта идеална за славе
09. 12. 2023. у 11:00
 
                    
                    НАЈБОЉИ ПОСНИ РУЧАК СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Подварак са сувим шљивама
08. 12. 2023. у 14:35
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)