НЕОБИЧАН КОЛАЧ САВРШЕНОГ УКУСА: Коцкице са чоко-смокијем
ФАНТАСТИЧНОГ су укуса.
Потребно:
За смесу:
* маслац, 200 г
* шећер, 4 кашике
* мед, 4 кашике
* млевени кекс, 250 г
* чоко-смоки, 100 г
За глазуру:
* чоколада за кување, 150 г
За декорацију:
* чоко-смоки, 50 г
Припрема:
У шерпу усути шећер, додати маслац и мед те ставити на ринглу. Кувати док не прокључа и док се сви састојци не сједине. Склонити са ватре, умешати млевени кекс и измешати.
Оставити да се прохлади. У млаку смесу додати чоко-смоки и измешати како би се сви састојци сјединили. Смесу излити у уљем подмазан плех, поравнати и оставити да се охлади.
За глазуру:
Чоколаду за кување поломити на коцкице,ставити у шерпу, додати уље и отопити на пари.
Чоколадну глазуру нанети преко охлађене смесе, посути сецканим чоко-смокијем и оставити да се глазура стегне. Сећи на коцкице, сервирати и послужити.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)