БРЗ, А НЕОДОЉИВО УКУСАН: Колач са малинама је лаган и издашан
БРЗ и веома укусан колач.
Уместо малина можете користити јагоде или вишње. Уколико користите смрзнуто воће, потребно је оставити да се добро одмрзне и оцеди. Уље мерити чашом од јогурта.
Потребно:
За смесу:
* јаја, 4 комада
* шећер, 400 г
* ванилин шећер, 2 кесице
* јогурт,180 г
* уље,1/2 чаше
* брашно, 400 г
* прашак за пециво,1 кесица
* малине, 300 г
За посипање:
* шећер у праху, по потреби
Припрема:
- Миксером умутити јаја, шећер и ванилин шећер. Додати јогурт, уље и лагано измиксати. Затим миксер искључити, умешати брашно помешано са прашком за пециво и лагано измешати ручном жицом за мућење. Пекач премазати уљем, посути брашном и улити половину умућене смесе. Запећи 5 минута у добро загрејаној рерни на 200 степени. Након тога плех извадити из рерне, распоредити малине и нанети остатак смесе. Плех вратити у рерну, смањити температуру на 180 степени и колач пећи 35 минута. Готов колач извадити из рерне и оставити да се прохлади. Колач посути шећером у праху, сећи на коцке и послужити.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авиопутника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)